Obvestilo

Božično-novoletni koncert filmske glasbe : praznični spektakel z več kot sto nastopajočimi!

Kar  je obljubljal Pihalni orkester Logatec na vabilu za prireditev, ki je bila 19. decembra s pričetkom ob 19. uri v Večnamenski športni dvorani Logatec, se je v dveh urah tudi uresničilo: uživali smo ob znanih melodijah  in projekcijah iz  domačih in tujih filmov.

Pred polno dvorano so se najprej predstavili mladi: Pihalni orkester Glasbene šole Logatec, ki mu je dirigiral Vid Pupis. Najmlajšim obiskovalcem so se zasvetile oči ob odlomkih iz Levjega kralja, starejšim pa posebej ob  glasbi iz  Kremenčkovih, kjer pa bi orkester lahko ubral malo hitrejši tempo.

Nato je bil čas za osrednji del koncerta, na oder so prišli glasbeniki  Pihalnega orkestra Logatec. Med drugim smo slišali melodije iz filmov o Batmanu, Harry Potterju, Piratov s Karibov, Vojni zvezd in za konec tega dela  še skladbo G. Rossinija William Tell-finale, ki je bila predvajana v filmu Na bobnu..

Božično-novoletni koncert-pihalni1

V naslednjem delu so se pridružili še pevci Mladinskega pevskega zbora OŠ Tabor, za katere je njihov zborovodja Zdravko Novak na spletni strani OŠ Tabor zapisal »da so koncertu dodali vokalni del: mehkobo petja in čarobnost božično-novoletnega časa«.  Po melodijah iz mladinskih filmov Kekec, Sreča na vrvici in Bratovščina Sinjega galeba, so presenetili s  pesmijo Ali slišiš me, ki so jo opremili z znakovnim jezikom, nastop pa zaključili s Sveto nočjo.

Potem še finale: najprej znane božične melodije, ki jih te dni slišimo na vseh radijskih valovih, za konec pa Radetzky Marš! Seveda je občinstvo tudi tokrat »ubogalo« dirigenta Vida Pupisa in navdušeno ploskalo … še po koncu »marša« ter si »prislužilo« za dodatek eno od večnih melodij Ansambla Bratov Avsenik ter melodijo Pozdravljena Slovenija, ki nas je spomnila, da takoj po Božiču praznujemo Dan samostojnosti in enotnosti.

Med melodijami iz filmov nas je suvereno vodil Jure Galičič. Za izvedbo božično-novoletnega koncerta se je v imenu Pihalnega  orkestra Logatec njegov predsednik Janez Loštrek zahvalil vsem svojim podpornim članom in sponzorjem, vsem skupaj pa zaželel uspešno, zadovoljno in ustvarjalno leto 2016.

Besedilo in foto: Brane Pevec

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja