Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Bregar in Ožaničeva najhitreje na coprniški gori

Na drugi preizkušnji ELGONova Notranjskega tekaškega pokala Elgonova, Teku na Slivnico, se je 1. maja pomerilo 190 tekačic in tekačev, od tega kar 19 predšolskih. Z 9,5 km dolgo progo navkreber sta najhitreje opravila Mateja Ožanič in Gašper Bregar.

Slivnica in Grahovo sta tudi letos, že osemnajstič zapored,  na delavski praznik privabila številne pohodnike in tekače vseh generacij. Organizatorji  tradicionalnega Teka na Slivnico, TKD Sovica in PGD Grahovo, so poskrbeli, da je vse teklo, kot mora. K dobremu vzdušju pa so pripomogli tudi številni navijači  na startu, pred gasilskih domom, in ob celotni progi na 1.114 metrov visoko Slivnico.

Med ženskami je bila v absolutni razvrstitvi tokrat najhitrejša Mateja Ožanič, ki je na coprniško goro pritekla v dobrih 53 minutah, dve minuti več pa je do vrha potrebovala sicer težko premagljiva Katarina Ožbolt. Na najnižjo stopničko je stopila Amadeja Teraž. Sicer odlična Kristina Bele tokrat ni stala na stopničkah, saj je dan prej pretekla razmeroma naporno preizkušnjo na Pagu.

V moški konkurenci je slavil Gašper Bregar, ki je z goro opravil v dobrih 39 minutah, 4 minute za njim je pritekel Matjaž Arko, na tretje mesto s 44 minutami pa Borut Malavašič.

Organiziran je bil tudi tek trojk (zmaga trojka, ki ima najnižjo vsoto vseh treh časov). Zmago so odnesli tekači ŠD Nanos 1 (Borut Malavašič, Ivan Sokol, Andrej Trojer). Še zanimivost: tekači v prvih petih trojkah so v povprečju za tek porabili krepko pod 50min.

Tekme se je prijel sloves »kraljevske« preizkušnje v pokalu. Tekači vsako leto premagujejo progo do cilja na 1 114 metri nad morjem in opravijo s 590 metri višinske razlike. Gre za edino tekmo v pokalu, kjer je cilj nad tisoč metri.

Naslednja tekma pokala bo prvo junijsko nedeljo Tek ob cerkniškem jezeru.

TKD Sovica/Uredništvo NzN

Ne spreglejte

Z Zelenimi oblaki k slovenski popevki

V mesecu, ko si pomlad in poletje podajata roke, je Literarno društvo Zeleni oblaki iz …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja