Obvestilo

Brv prek Logaščice bo povezala stari in novi del mesta

v Logatcu  so v okviru prireditev ob evropskem tednu mobilnosti in dnevu brez avtomobila včeraj predstavili zaključne naloge študentske delavnice šestih  študentov 3.  letnika fakultete za arhitekturo s  pop-art razstavo Brv čez Logaščico.

Občina Logatec je k sodelovanju povabila Fakulteto za arhitekturo Univerze v Ljubljani, ki se je pobudi odzvala. »Problematiko oziroma željo po povezavi med starim in novim delom mesta smo predstavili študentom, ti pa so ponudili šest različnih možnosti mostu. Vse so upoštevale t. i.  poplavno linijo,  to je, da most nikoli ne bi bil poplavljen, in naravne danosti,« je povedala mag. Katja Žagar, vodja Oddelka za okolje in prostor Občine Logatec. Njihove zamisli prečkanja Logaščice ob izteku Krpanove ulice proti Sončnemu Logu in trgovini Hofer so osupnile tudi občane, ki so si prišli razstavo ogledat.

Občina Logatec bi, seveda, želela projekt čimprej uresničiti, vendar bo treba prej razrešiti težave glede odkupa zemljišča. »Verjamemo, da bi v dveh letih le lahko prišli do projektne dokumentacije, s katero bi lahko pričeli z gradnjo,« dodaja Žagarjeva.

Po besedah župana Berta Menarda bodo z mostom skrajšali pot in povečali varnost pešcev, predvsem šolarjev, s tem pa tudi zadostili evropskim usmeritvam o trajnostni mobilnosti.

Študentje so pokazali veliko inovativnosti in tehničnega znanja ter spoštovanja prostora, v katerega se most umešča. Le-ta pa bi obenem dobil košček sodobne arhitekture, ki bi bila Logatčanom v ponos.

Predstavitve so se poleg zainteresirane javnosti in vodstva občine udeležili tudi študentje in dekan fakultete za arhitekturo prof. mag. Peter  Gabrijelčič.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

brv-cez-logascico1-4

brv-cez-logascico1-3

Ne spreglejte

Trimesečna akcija zbiranja še delujočih aparatov iz gospodinjstev tudi v Pivki in Postojni

Publikus d.o.o. je skupaj z družbo ZEOS, d.o.o. v sklopu njihovega projekta Life Spodbujamo e-krožno …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja