Obvestilo

Cantabile po uspehu v Franciji na poti v Las Vegas

Logatec, Croix Valmer – Člani Simfoničnega orkestra Cantabile iz Logatca so se pred nekaj dnevi vrnili z uspešne koncertne turneje na jug Francije, natančneje iz slikovitega mesteca La Croix-Valmer na Azurni obali, le streljaj oddaljeno od mnogo znamenitejšega St. Tropeza, kjer je moč vsako poletje opaziti razne svetovne zvezde iz sveta filma in popularne glasbe.

Na povabilo organizatorja so simfoniki Cantabile na glasbenem festivalu Des anches d’Azur po dveh letih nastopili že drugič, kar se je zgodilo prvič v 20-letni zgodovini festivala. Odigrali so gala koncert drugega večera festivala in tudi tokrat do stoječih ovacij navdušili napolnjen amfiteater Forum Constantin, ki sprejme 1.500 poslušalcev. V dveh dneh po koncertu se je naposled našel tudi čas za morski oddih na dolgih peščenih plažah zahodne Azurne obale ter na pokušini odličnih francoskih vin v eni od neštetih vinskih kleti vinorodne pokrajine okrog St. Tropeza.

Tudi Las Vegas odpira vrata simfonikom Cantabile

Orkestraši so prisluhnili tudi sklepnemu koncertu festivala, ki ga je vrhunsko odigral odlični ameriški UNLV Las Vegas Wind Orchestra (Univerzitetni pihalni orkester iz Las Vegasa, Nevada, ZDA). S tem orkestrom je nastopil tudi eden najvidnejših jazzovskih saksofonistov našega časa, virtuozni umetnik Eric Marienthal, glasbenikom pa je poleg rednega dirigenta dirigiral tudi John R. Bourgeois, ki sodi med najznamenitejše ameriške skladatelje, aranžerje in dirigente pihalne glasbe. Oba ameriška dirigenta sta bila izjemno navdušena tudi nad koncertom slovenskih glasbenikov in omenjena je bila celo možnost gostovanja v Las Vegasu.

Ustanovitelj, umetniški vodja in dirigent Simfoničnega orkestra Cantabile Marjan Grdadolnik je bil po omenjenih uspehih upravičeno navdušen: “Vesel in hvaležen sem, da se je Simfonični orkester Cantabile lahko ponovno predstavil na festivalu Des anches d’Azur. V program smo vključili tudi solistične točke in tako šestim mladim solistom omogočili, da so se lahko predstavili pred navdušenim francoskim občinstvom.” Direktor festivala Jean-Luc Vastable pa je poudaril, da sta Simfonični orkester Cantabile in pihalni orkester iz Las Vegasa v vsej 20-letni zgodovini festivala najboljša orkestra, ki sta nastopila na festivalu.

Tine Vučko

Na vodilni fotografiji violinistka Laura Bartelj

Foto: Valter Leban

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja