Obvestilo

Častni meščan Postojne je postal Aleksander Merlo

Postojnska občina je na predvečer občinskega praznika na osrednji prireditvi podelila občinska priznanja.

Naziv častni občan je za pomembne dosežke na področju porodničarstva in ginekologije, odličnosti dela ter za uspešno delo v lokalnem okolju in izven meja države  prejel Aleksander Merlo, specialist ginekologije in porodničarstva, direktor Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna.

Zlato priznanje prejela predsednica Društva invalidov Postojna Andreja Mihelčič za požrtvovalno prostovoljno delo na humanitarnem in kulturnem področju ter delo v lokalni samoupravi, ter ob 60-letnici Gasilska zveza Postojna za izjemne organizacijske sposobnosti, skrb za pomladek, visoko strokovno usposobljenost, združevanje in povezovanje interesov vseh gasilskih enot, predvsem pa za nesebično in požrtvovalno pomoč občanom.  Aeroklubu Postojna pa so za napredek letalstva in tehnične kulture v zadnjih 70 letih sinoči podelili priznanje 23. april.

Srebrno priznanje sta prejela Zofija Kovač iz Hrašč za aktivno sodelovanje v narodnoosvobodilnem boju in prispevek pri ohranjanju njegovih vrednot ter Marjan Hebar, predsednik Strelskega društva Postojna, za vidno delo na področju strelskega športa.

Brigiti Tornič MilharčičKarmen Širca Costantini in Mojci Širca Pavčič iz Glasbene šole Postojna je  za nadpovprečno uspešno delo na področju glasbene vzgoje in izobraževanja občina podelila priznanje Miroslava Vilharja.

Ob slavnostnem govorniku županu Igorju Marentiču so v kulturnem programu nastopili Baletno društvo Postojna, Trobilni kvartet učencev Glasbene šole Postojna in gledališka skupina Ščuka iz Planine, vse dogajanje pa je z glasbo prepletala Postojnska godba 1808, s toplo, prijazno besedo in žametnim glasom pa tovrstnih nastopov vajena in vešča Polona Škodič.

Ena najstarejših godb na Slovenskem, Postojnska godba 1808, trenutno šteje 43 glasbenikov vseh generacij, dirigentsko palico pa je v letošnji sezoni prevzel Luka Loštrek. Godba, ki s svojim delom predstavlja nepogrešljiv del kulturnega življenja v Postojni in njeni okolici, se je tokrat predstavila z nekoliko zahtevnejšim repertoarjem, zaključila pa z legendarnimi Beatlesi.

Ne spreglejte

Poletni glasbeni festival Cantabile: v soju luči in čudovite glasbe

V četrtek, 27. junija 2024, ob 20.30, se bo v Logatcu začel že 11. poletni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja