Obvestilo

Čebelarji na gostovanju v Cerknici

V športni dvorani OŠ Notranjskega odreda Cerknica je danes potekal čebelarski praznik, in to že 13. po vrsti. Gre za srečanje slovenskih čebelarjev, ki so združeni v Čebelarsko zvezo Slovenije, letos pa so organizacijo praznika prepustili Združenju čebelarskih društev Cerknica, v katero so vključena društva z Blok, iz Cerknice, Loške doline ter z Rakeka. Nabito polna telovadnica cerkniške osnovne šole je pričala o pomenu in tradicionalnosti čebelarstva v Sloveniji.

Prireditve so se tako udeležili čebelarji iz vse države, ljubitelji čebelarstva, funkcionarji Čebelarske zveze Slovenije s predsednikom Boštjanom Nočem in nekaj visokih gostov iz lokalne ter državne politike.

Čebelarji-občinstvo Čebelarji-občinstvo2

Poleg županov Cerknice, Blok in Loške doline je bila na srečanju prisotna državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu mag. Tanja Strniša, ki je opozorila na pomen čebel in  čebelarstva, tako iz naravovarstvenega kot prehrambnega vidika. Pohvalila je sedanja in pretekla prizadevanja čebelarjev pri ozaveščanju o pomenu lokalne prehrane in njihove zasluge pri uvedbi Slovenskega zajtrka po šolah in vrtcih. O bogati zgodovini čebelarstva in prihodnjih težnjah, da preko neokrnjene narave ohranimo to tradicijo, pa je bilo slišati tudi s strani drugih govorcev.

V nasprotnem primeru pa se nam, kar je napovedal že sloviti znanstvenik Albert Einstein, ne piše nič dobrega. Če bomo uničili čebele bo kmalu uničeno tudi človeštvo.

Besedilo in foto: Maruša Opeka

Ne spreglejte

Kljub odpovedi karnevala v Cerknici v nedeljo veselo!

Obiskovalci, našemljeni in tisti »tazaresni« so se namreč zabavali pod šotorom pred OŠ Cerknica, saj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja