Obvestilo

Cerar: Obisk primorsko-notranjske regije – prvi koraki k nadaljnjemu sodelovanju

Premier Miro Cerar je na novinarski konferenci ob zaključku obiska vlade v primorsko-notranjski regiji strnil vtise in ocenil, da je vlada naredila prve korake k nadaljnjemu sodelovanju, obisk pa jo  je še tesneje povezal s subjekti v regiji.

Kot zelo uspešno je Cerar izpostavil zlasti odpravljanje posledic lanskega žledoloma. Po njegovih besedah se s sanacijo razmeroma dobro soočamo, še zlasti glede na to, da izkušenj iz tovrstnih naravnih nesreč nismo imeli.

Glede sanacije po lanskih poplavah pa je Cerar pojasnil, da se kljub vzpostavitvi akcijskega načrta primanjkuje sredstev. Kot je priznal premier, jih kljub dosedanjim naporom prav v primorsko-notranjsko regiji čaka še kar nekaj dela, sredstva pa bo treba gospodarno porazdeliti.

Vlada je v regiji obiskala nekatera uspešna podjetja, je povedal premier, na vprašanje, kako bo odpravila problem neplačevanja socialnih prispevkov, kot se je to med drugim zgodilo v pivškem Javorju, pa je premier odgovoril, da so v državni zbor že vložili predlog zakona. Ki bi takšne slabe prakse preprečil.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja