Obvestilo

Cerar v Postojni: Kljub občutnemu napredku odgovornosti ne sme manjkati

Predsednik vlade dr. Miro Cerar je popoldne prvega dne v letošnjem letu obiskal nekatere od zaposlenih, ki so bili tudi na praznični dan na svojih delovnih mestih. V Postojni se je pogovoril z gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Postojna, zaposlenimi v Regijskem centru za obveščanje in z zaposlenimi ter stanovalci postojnskega doma upokojencev.  Pred tem je premier obiskal osebje v Splošni bolnišnici Izola in pripadnike Slovenske vojske v Vojašnici slovenskih pomorščakov v Ankaranu.

Postojna – Postojnski gasilci, ki so med drugim s strani vlade pooblaščeni za posredovanje pri prometnih nesrečah, so premieru predstavili opremo in ga seznanili z delom in intervencijami,  ki jih tudi v prazničnih dneh ne manjka. PGD Postojna ima 135 članov, ki  se jim je visoki gost zahvalil za požrtvovalno in plemenito delo, oni pa so mu v spomin podarili gasilski pas z državno priponko.

V nadaljevanju obiska v Postojni je dr. Cerar pozdravil tudi zaposlene v regijskem centru za obveščanje in se zadržal še v postojnskem domu upokojencev.  Kot mu je pojasnila direktorica Alenka Curk,  imajo v tem domu 160 stanovalcev v institucionalnem in tri v dnevnem varstvu, glede na povečano povpraševanje po domski oskrbi pa čutijo, da kriza pojema. Premier se je z upokojenci pogovoril, jim prisluhnil in povedal, kako pomembno, obenem pa izrazil spoštovanje in simbolno priznanje vsem starejšim, ki so veliko prispevali k temu,  kar danes uživamo, zaradi česar, tako premier, na starejše ne smemo nikoli pozabiti. Premier je vsakemu stanovalcu postojnskega doma posebej stisnil roko in zaželel srečno in zdravo novo leto.

Če hočemo, tudi zmoremo

Ob koncu obiska je premier Cerar prebivalcem regije in vsem državljankam in državljanom Slovenije namenil naslednjo poslanico:

»Želim, da bi se vam v letu 2017 uresničilo čim več osebnih želja, da bi znali še bolje sodelovati – tega se vnovič učimo. Lani je Slovenija naredila velik korak naprej, vsi kazalniki, tako na področju gospodarstva kot družbe to potrjujejo. To nam daje veliko spodbudo za naprej, moramo pa se tudi v prihodnje odgovorno obnašati do države in biti drug drugemu prijatelji in sodelavci. Samo tako gre lahko Slovenija naprej, kajti prepričan sem: če hočemo, tudi zmoremo.«

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

20170101_140921

 

20170101_142447

20170101_153743

20170101_150734

20170101_151331

20170101_151212

 

 

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja