Obvestilo

Cerknica gostila specialno olimpiado

V torek, 16. maja 2023, je Varstveno-delovni center Postojna, enota Cerknica, gostil 28. regijske igre Specialne olimpijade primorsko-notranjske regije. Tekmovanje se je odvijalo v dopoldanskem času pred Osnovno šolo (OŠ) Notranjski odred Cerknica in na balinišču v Begunjah pri Cerknici. Tekmovalci so se bodo pomerili v treh tekmovalnih panogah: atletiki, balinanju in elementih košarke.  Regijskih iger se je udeležilo 150 oseb z zmerno in težko motnjo v duševnem razvoju, ki so vključeni v šole, zavode in varstveno delovne centre v Postojni, Tolminu, Novi Gorici, Ajdovščini, Vipavi, Strunjanu in Opčinah.

Igre so se, kot veleva tradicija, začele s slavnostnim mimohodom, v veliko pomoč organizatorjem pa so bile mlade prostovoljke iz Osnovne šole Cerknica, pod mentorstvom učiteljic Mance Farkaš in Erike Benčina, brez katerih bi težko izpeljali velik dogodek.

Med občinstvom je bil tudi Tim Žnidaršič Svenšek, mlad in uspešen slovenski parašportnik, ki na področju plavanja dokazuje, kaj vse je mogoče doseči s trudom in z veliko volje! Zbrane sta med drugimi nagovorila tudi župana občin Cerknica in Loška dolina Marko Rupar in Matjaž Antončič.

Pred začetkom iger so slavnostno zaprisegli tako tekmovalci kot sodniki, kri po žilah pa je vsem pognala akrobatska skupina Dunkin Devils.

  1. regijske igre Specialne olimpijade Primorsko-notranjske regije odprla Saša Pivka, vodja Specialne olimpijade Primorsko – Notranjske regije.

Blanka Markovič Kocen

žFoto: Tine Šubic

 

 

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja