Obvestilo

Cerknica: Katja Žnidaršič in Tina Hren športnici, Erik Kandare pa športnik leta 2015

V cerkniškem kulturnem domu so sinoči slovesno razglasili športnici in športnika leta ter podelili priznanja še v številnih drugih kategorijah.

Katja Žnidaršič, članica Kegljaškega kluba Brest Cerknica, je kegljati začela že pri osmih letih. Sprva je trenirala pri trenerju Gregorju Pokleki, kjer se je naučila osnov in pod njegovim vodstvom začela hoditi na prva tekmovanja. Šlo ji je kar dobro in vedno se je s tekem skušala vračati kar se da nasmejana, četudi rezultati kdaj pa kdaj niso bili najbolj zadovoljivi. Ampak v športu doživiš vzpone in padce! In Katja mora priznati, da slednjih v svoji karieri še ni doživela veliko, prav tako pa ni imela kakšne hujše krize. Veliko več pa je bilo njenih vzponov in dosežkov. Pobrala je številne medalje na različnih tekmovanjih, tako na državnih kot na raznih pokalih. Edino, kar ji še ni uspelo, je to, da bi postala državna prvakinja posamezno. Najbolje ji gre od rok disciplina, imenovana tandem, saj je na vseh tovrstnih tekmah osvojila medaljo. Občutki, ko postaneš državni prvak ali podprvak so neverjetni! Še posebno v spominu ji bo ostala sezona 2014/15, ki je bila kot nekakšen preporod, saj je prišla pod okrilje novega trenerja Janeza Žnidaršiča, s katerim je razvila kar nekaj novih tehnik. V tej sezoni se je uspela uvrstiti v državno reprezentanco za kadetinje U18, s katerimi je zastopala našo državo na svetovnem prvenstvu v Nemčiji, od koder se je vrnila kot svetovna podprvakinja v tandem mixu. Medaljo je osvojila skupaj z Žigom Požarjem. To je bil doslej eden njenih največjih uspehov v karieri, vendar upa, da bo tudi v prihodnje razvijala svojo tehniko in zastopala svojo državo še na drugih svetovnih prvenstvih.

Športnica leta Občine Cerknica za leto 2015 pa je tudi Tina Hren, prav tako članica KK Brest Cerknica. Kegljati je pričela pri sedmih letih in kmalu zatem so prišli tudi prvi uspehi. Tina je prejemala priznanja in medalje na državni ravni, vendar pa je z voljo in zagnanostjo želela še več. Postala je večkratna državna prvakinja in podprvakinja. Že v osmem razredu osnovne šole je s svetovnega kegljaškega prvenstva v Nemčiji prinesla bronasto medaljo, ki ji je dala še več motivacije in energije za trening. Uspehe je dosegala in jih še vedno dosega kot reprezentantka Slovenske mladinske kegljaške reprezentance. Hkrati pa uspešno zastopa tudi Kegljaški klub Brest Cerknica. Tina si za največji uspeh zagotovo šteje dosežke na lanskem svetovnem prvenstvu v Speicherdorfu, v Nemčiji. Lahko se pohvali s četrtim mestom ekipno, največji sijaj pa ima zagotovo srebro v dvojicah, ki ga je osvojila z Leilo Lisjak.

Naziv športnik Občine Cerknica za leto 2015 je letos pripadel Eriku Kandaretu, članu Strelskega društva Cerknica, mladinskemu državnemu prvaku v dvojnem trapu in z MK puško 3X40. Še nekatere Erikove vidne uvrstitve so: 2. mesto posamezno 60 leže na Pragerskem in na državnem prvenstvu z zračno puško na Rogli je osvojil 2. mesto, je državni mladinski rekorder v dvojnem trapu, z MK puško 50 m leže in s puško 50 m 3×40. Je član strelske mladinske reprezentance ima status športnika A razreda.

Svoje strelsko življenje je začel pri treh letih, ko mu je oče, nekoč odličen strelec in član Slovenske strelske državne reprezentance, predstavil ta šport, ki mu zdaj pomeni način življenja. Zdaj je tudi njegov osebni trener, mama pa skrbi za psihično pripravljenost. Ker je v celoti predan športu, je od 6. do 16. leta redno treniral nogomet pri NK Cerknica. Ponudila se mi je priložnost, da nadaljuje nogometno pot v NK Sežana, vendar je prevladala ljubezen do streljanja, zato je priložnost zavrnil in se popolnoma prepustil zdajšnjemu športu. Zaradi njegove predanosti športnemu streljanju je na številnih tekmovanjih dosegal odlične rezultate. Včasih je bil uspeh že to, da je vztrajal, ko so drugi obupali, da ni izgubil vere vase in v svoje delo. V življenju bi rad dosegel veliko več in ve, da je to mogoče, saj ima ob sebi družino in prijatelje, ki ga podpirajo in mu stojijo ob strani.

Za prihodnost ima postavljene kratkoročne in dolgoročne načrte, ki vključujejo študij ter tekmovanja in zmage na večjih mednarodnih tekmovanjih. Njegov glavni cilj pa je nastop in zmaga na olimpijskih igrah. Njegov osebni moto je, da upanje umira zadnje in zato bo napravil vse, da uresniči svoje zastavljene cilje. Erik se sinočnje prireditve ni mogel udeležiti, saj je s slovensko strelsko reprezentanco na evropskem prvenstvu na Madžarskem, od koder pa je prisotnim poslal video razglednico.

Priznanje za obetavnega športnika leta je prejel Jakob Petelinjek, član strelskega društva Cerknica, ženski in moški športni kolektiv leta sta postala Kegljaška kluba Brest Cerknica. Za izjemen prispevek športu v minulem letu je bil nagrajen Tone Urbas, za uspešno športno delo v Občini Cerknica pa Tomaž Zalar.

Letos nagrajeni tudi jubilanti…

V letošnjem letu praznuje kar nekaj društev okroglo obletnico. Na športnem področju kar štiri in zato se je športna zveza odločila, da jim podari posebna priznanja ob visokih jubilejih. Nogometna kluba Cerknica in Rakek tako dobila priznanje ob svoji 90-letnici, Kegljaški klub Cerknica za 6o let delovanje, priznanje ob 40-letnici pa je prejelo Strelsko društvo Cerknica.

Sinoči so podelili še pet priznanj za osvojitev naslova državnega prvaka v kategoriji nad 14 let starosti, torej letnika 2001 in več in priznanja za odlične rezultate v letu 2015 za osebe s posebnimi potrebami, članicam in članom Varstveno delovnega centra Postojna, enota Cerknica.

…in olimpijci

Za zadnji sklop podelitev so se pri Športni zvezi Cerknica odločili, da podelijo priznanja občanom, ki so na olimpijskih igrah zastopali barve samostojne Slovenije. To priznanje so prejeli nekdanji smučarski skakalec Samo Gostiša, nekdanji biatlonec Janez Ožbolt in hokejist Jan Urbas.

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja