Obvestilo

Cerknica: občani, primerno oskrbljeni, upoštevajo navodila

V Klicnem centru Civilne zaščite (CZ) Cerknica za pomoč občanom v času epidemije koronavirusa so od 17. marca 2020zabeležili številne  klice. Povezani so bili z vprašanji glede opreme, razkužil, urnikov ter delovanjem šol in vrtcev. Starejše občane sta zanimala predvsem dostava iz trgovin in lekarne ter organiziranje prevozov. CZ Cerknica je občanom do sedaj uspešno priskočila na pomoč. Doslej so v klicnem centru prejeli samo eno prošnjo za varstvo otrok.

Trenutno CZ Cerknica pomagajo prostovoljci Rdečega križa, občinski delavci, šivilje … So pa na seznamu številni posamezniki različnih poklicev in znanj, vendar trenutno še ni veliko povpraševanja po njihovi pomoči. Takoj ko jih bodo potrebovali, jih bodo aktivirali.

Zaščitne opreme imajo v štabu trenutno dovolj, zahvala pa gre Občini Cerknica, ki že nekaj časa zaščitne maske, razkužila, rokavice kupuje kar na prostem trgu. Zelo veseli pa so bili tudi donacije podjetja ebmpapst Slovenija  iz Podskrajnika.

Civilna zaščita Cerknica je ves čas v stiku s pristojnimi regijskimi in državnimi ustanovami, ki naj bi priskrbele zaščitno opremo. Kot povsod po državi tudi v občini Cerknica najbolj primanjkuje zaščitnih mask, zato je CZ Cerknica sprejela odločitev, da jih bodo šivali s pomočjo prostovoljcev. Zagotovili jih bodo osebam, ki jih potrebujejo za dnevne opravke, obiske trgovin, lekarn.

V Civilni zaščiti Cerknica so posebej ponosi, da se občani in občanke občine Cerknica vestno držijo priporočil in ukrepov, jih pa skrbi dejstvo, da turistične točke v občini še vedno obiskujejo obiskovalci iz drugih krajev in držav. Težave z obiskovalci in nedovoljenim zbiranjem na javnih krajih jim pomagajo reševati medobčinski redarji in policija.

OBČINA CERKNICA

Foto: Ljubo Vukelič, Občina Cerknica

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja