Obvestilo

Cerknica praznuje!

Občina Cerknica vljudno vabi na slavnostno sejo Občinskega sveta Občine Cerknica, ki bo v petek, 9. junija 2023, ob 18.00 v dvorani Kulturnega doma Cerknica.  Slavje bomo nadaljevali z glasbenima skupinama Flirrt in Zvita feltna ter DJ Prebilom. Brezplačni koncert, ki smo ga poimenovali Cerkniška noč, bo na parkirišču Trikotnik v petek, 9. junija 2023, ob 21.00.

V soboto, 10. junija 2023, pa bo potekal Dan zaščite in reševanja. Od 9.00 ure naprej se bodo na parkirišču Trikotnik predstavile različne državne, regijske in občinske službe zaščite in reševanje. Na različnih prizoriščih v Cerknici pa bodo svojo usposobljenost preverjali prvi posredovalci. Za vse občane pripravljamo tudi pogostitev z brezplačnim županovim golažem.

Ob 10.00 bo v Kulturnem domu Cerknica otroška predstava Pikec Ježek in Gasilko Jež, ki na nevsiljiv, hudomušen in prijazen način otroke seznanja z nevarnostmi, s katerimi se lahko srečajo v vrtcu, šoli ali v domačem okolju.

Predstavitev reševalcev, policije, gasilcev, vojske, jamarjev, reševalnih psov, civilne zaščite … bo potekala do 14.00, dogajanje pod šotorom pa se z blagoslovom novih gasilskih moštvenih vozil nadaljuje ob 17.00.

Dogodke organizirajo Občina Cerknica, Pustno društvo Cerknica in civilna zaščita Cerknica.

Vljudno vabljeni!

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja