Obvestilo

Cerknica: Predreferendumski utrip

Ob srečanju nasprotnikov tokrat odmeval predvsem odziv podpornikov novega zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.

Minulo  soboto se je v Cerknici na shodu v podporo tradicionalnemu pojmovanju družine zbralo približno 120 udeležencev z otroki vred.nski zvezi in družinskih razmerjih, o katerem bomo v Sloveniji 20. decembra odločali na referendumu.

Bolj kot omenjeno srečanje je tokrat v Cerknici odmevala predvsem nenavadna akcija podpornikov novemu zakonu. Slednji so pred kulturnim domom pripravili svojevrstno kulturno manifestacijo – z živobarvnimi plakati, ki vsebujejo pozitivna sporočila, so javnost pozvali h krepitvi strpnosti in spoštovanju različnosti.Predreferendumska Cerknica2Predreferendumska Cerknica4Predreferendumska Cerknica5

Pozornost slovenske javnosti je Notranjska vzbudila že v preteklihdneh in tednih, ko so številni mediji izpostavili vsebino spornega letaka, ki je zaokrožil med eno izmed nedavnih maš v Loški dolini. Prisotne so tam vabili k nasprotovanju novemu zakonu na referendumu in na že omenjeno srečanje v Cerknico. Po mnenju mnogih, tako medijev kot predstavnikov različnih ustanov oz. skupin, je šlo v letakih, ki so bili tam razdeljeni, za zavajajočo ter lažno vsebino. Od vsebine letaka se je med drugim javno distancirala tudi uradna RKC.

Besedilo in foto: Miha Belca

Predreferendumska Cerknica6

Predreferendumska Cerknica7

Predreferendumska Cerknica8

 

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja