Obvestilo

Cerknica: s podelitvijo priznanj počastili dan civilne zaščite

V počastitev dneva civilne zaščite, ki ga obeležujemo 1. marca, so v Cerknici včeraj podelili priznanja civilne zaščite. Slavnostni govornik na prireditvi je bil Srečko Šestan, poveljnik civilne zaščite Slovenije. Nekatera priznanja so bila že podeljena na državni slovesnosti na Brdu pri Kranju, vsa druga, za območje izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Postojna, pa je prejemnikom izročil poveljnik civilne zaščite za Notranjsko  Sandi Curk.

Uvodoma so podelili 15 spominskih znakov za covid. Kot priznanje za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog civilne zaščite, reševanja in pomoči 9in za posebne zasluge za izjemen prispevek pri razvijanju in krepitvi varstva pred naravnim in drugimi  nesrečami ter izjemne dosežke pri zaščiti in reševanju ljudi, živali,  premoženja, kulturne dediščine ter varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah so z bronastim priznanjem nagradili nujne medicinske pomoči Sežana, Ilirska Bistrica in Postojna. Bronasri znak civilne zaščite je prejelo šest posameznikov, srebrnega štirje, z zlatim priznanjem pa so nagradili Klavdija čepirla in Boštjana Trilerja. Na Brdu sta srebrno priznanje prejela Marko Rupar in Janez Kastelic.

BRONASTI ZNAK CIVILNE ZAŠČITE,

 

GRK ROBERT Bronasto (2023)
HLAČAR SIMON Bronasto (2023)
MODIC MATJAŽ Bronasto (2023)
PELKO MARJAN Bronasto (2023)
SMRDELJ ROBERT Bronasto (2023)
MITJA JERIČ Bronasto (2023)

 

 

 

  • SREBRNI ZNAK CIVILNE ZAŠČITE,

 

MARENTIČ IGOR Srebrni (2023)
IVANČIČ EVGEN Srebrno (2023)
TURK BLAŽ Srebrno (2023)
MARKO GORŠE Srebrno (2023)

 

 

 

  • ZLATI ZNAK CIVILNE ZAŠČITE,

 

ČEPIRLO KLAVDIJ Zlati (2023)
TRILER BOŠTJAN Zlato (2023)

Iskrenih čestitk so bila na prireditvi deležna tudi gasilska društva, ki letos praznujejo zelo visoke obletnice delovanja, in sicer PGD Dolenje Jezero, PGD Slavina, PGD Nova vas na Blokah in PGD Pivka. Vsa bodo priznanja prejela na gasilskih slovesnostih.

 

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

 

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja