Obvestilo

Cerknica s prvimi posredovalci postaja še varnejša občina

Župan Občine Cerknica Marko Rupar je predstavnikom gasilskih društev, v katerih delujejo usposobljeni prvi posredovalci,  sredi tedna izročil torbe z vsemi potrebnimi pripomočki za delovanje.

Kot je povedal župan Rupar, je v Cerknici že nekaj let vzpostavljen sistem delovanja prvih posredovalcev, na kar so zelo ponosni. Ta način reševanja človeških življenj v primeru zastoja srca, dušitev in hudih krvavitev omogoča hitro ukrepanje in večjo možnost preživetja posameznika. »Da pa bi bilo delo prvih posredovalcev še učinkovitejše, smo se odločili, da gasilskim društvom Cerknica, Rakek, Unec, Ivanje selo, Begunje in Sv. Vid razdelimo torbe, v katerih so kisikova jeklenka, balon za predihavanje in vsi drugi pripomočki, ki vam bodo služili pri vašem delu,« je poudaril župan in dodal, da so v prid večje varnosti občanov povsod po občini nameščeni avtomatski defibrilatorji, podpisana pa je tudi pogodba o enotnem vzdrževanju le-teh.

»Več nas bo, hitrejši in učinkovitejši bomo,« je poudaril Denis Gorjup, vodja dispečerjev Ljubljana, ki je kot enega glavnih akterjev za vzpostavitev prvih posredovalcev izpostavil PGD Cerknico, velike zasluge pa pripisal tudi Zdravstvenemu domu Cerknica in ge. Anji Oman Puntar, vodji izobraževanja prvih posredovalcev.

V Cerknici je trenutno sto prvih posredovalcev, ki v svoje vrste vabijo vse, ki jih to človekoljubno delo zanima.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Ljubo Vukelič, Občina Cerknica

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja