Obvestilo

Cerknica: V dveh urah pobrali za 1,5 m3 odpadkov

Zaposleni v Notranjskem parku in na Občini Cerknica so združili energijo, dobro voljo in željo po ohranitvi čudovite narave našega parka in se lotili pobiranja odpadkov. Sobotno popoldne so izkoristili za skupno čistilno akcijo. 

Čistili so na območju Cerkniškega jezera (območje požiralnikov Rešeto, Goričica, nasip čez jezero od parkirišča Dolenje Jezero do mostu pri Zadnjem kraju, vzdolž celotne gozdne poti Drvošec, na Pretržju do odcepa za jamo Skadulco, od letališča do Retja), po makadamski poti Loško – Rakek, v Rakovem Škocjanu, na območju Gorenjega Jezera do Grahovega, v cajnarski dolini (Menišija).

»Po dobrih dveh urah zavihanih rokavov smo vse zbrane odpadke odvrgli v velik zabojnik, ki kaže, da smo nabrali za 1,5 m3 smeti!« sporočajo iz NRP.

»Zadovoljni smo, da je po naši akciji narava očiščena nesnage in spet v svoji neokrnjeni podobi. Obenem pa so nas med pobiranjem smeti žalostile podobe odvrženih odpadkov in dejstvo, da se še vedno najdejo ljudje, ki smeti preprosto pustijo na tleh. Upamo in želimo si, da bi bilo takšnih malomarnežev vse manj. Naloga vseh nas, ki živimo v tej posebni občini, z naravnimi biseri svetovnega pomena, je, poleg njihovega ohranjanja, tudi ozaveščanje o nesmetenju, skrbi in spoštovanju do narave ter o dejstvu, da je puščanje odpadkov v naravi obsojanja vredno dejanje. Tudi na to smo želeli opozoriti z našo včerajšnjo čistilno akcijo.«

NRP/NzN

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja