Obvestilo

Cerknica: v novo sezono s koncertom in kinom na prostem

Tudi letos smo sezono odprli s koncertom na ploščadi pred Kulturnim domom Cerknica. Zaradi trenutnih razmer pa žal v nekoliko okrnjeni zasedbi. Zaigral nam je Big Band Cerknica, ki  je postregel z raznolikim repertoarjem, v katerem je najti tako zimzelene bigbendovske motive kot nekaj sveže vokalne glasbe, začinjene z dobršno mero improvizacije.

V petek zvečer, prvi dan letošnjega kina na prostem, pa smo si na vrtu Galerije Krpan lahko ogledali projekcijo islandskega filma z naslovom Mleko z navdihujočo zgodbo o neodvisni in pogumni ženski, ki se postavi po robu izkoriščevalski lokalni zadrugi.  Varno in lepo obiskana prireditev.

 

 

Danes je sledilo še zadnje dejan

Sinoči pa smo si v sklopu Kina na prostem v Cerknici ogledali večkrat nagrajeni makedonski film MEDENA DEŽELA, zadnje dejanje Kina na prostem. Zaradi slabega vremena je predstava potekala v KD Cerknica. Gost večera je bil lokalni čebelar Janez Dragolič, ki je povedal marsikaj zanimivega o čebelah. Tudi tokrat je bila prireditev lepo obiskana in izpeljana po navodilih NIJZ.

Besedilo in foto: Tine Šubic

 

 

Ne spreglejte

Cantabile: trije razprodani koncerti v Švici

Simfonični orkester Cantabile se je od 1. – 5. maja 2024 odzval povabilu 110 – …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja