Obvestilo

Cerknica: v novo šolsko leto z obnovljenim nogometnim igriščem in tekaško stezo

Cerkniški župan Marko Rupar in direktor podjetja Hipox Miha Šuštaršič sta danes podpisala pogodbo o obnovi nogometnega igrišča in tekaške steze pri Osnovni šoli Cerknica. , kar je po županovih besedah nov korak k uresničitvi projekta obnove celotnega športnega parka.

Za zdrav duh v zdravem telesu

Omenjena obnova je ena prednostnih nalog cerkniške občine, saj je športno udejstvovanje pogoj za zdravo in aktivno prebivalstvo. Nogometno igrišče in tekaška steza doslej nista omogočala kakovostne vadbe, zlasti v času od pozne jeseni do zgodnje pomladi, ko je bilo območje zaradi padavin razmočeno.

Nogomet na umetni travi, tekaška steza po atletskih pravilih

Kot je povedal direktor podjetja, ki je bilo izbrano na razpisu, je začetek del predviden takoj po podpisu pogodbe, zaključek pa do konca septembra letos. Nogometno igrišče bodo preplastili z umetno travo, namestili bodo nogometna gola z lovilnima mrežama in na igrišču začrtali oznake. Tekaško stezo bodo po odstranitvi leša nivelirali, med drugim bo urejen drenažni pas, steza bo urejena po pravilih o gradnji atletskih objektov IAAF, prenovili pa bodo tudi iztek za skok v daljino.

Prihodnje leto bo športni park v celoti obnovljen

Po županovih besedah celotne obnove športnega parka ni bilo mogoče izvesti naenkrat, zato se tega lotevajo po sklopih. Prihodnje leto naj bi obnovili še dve igrišči za odbojko na mivki in tako projekt zaključili.

»Leta že čakamo na to igrišče, zato sem za odločitev občine zelo hvaležna,« je poudarila ravnateljica OŠ Cerknica Ines Ožbolt in izpostavil , kako pomembno je otroke usmerjati v šport.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja