Obvestilo

Cerkniščica prestopala bregove

Danes okoli 6. ure je v Cerknici zaradi obilnega dežja zalilo gasilski dom. Gasilci so iz poplavljenih prostorov umaknili inventar ter izčrpali vodo, na spletni strani poroča uprava za zaščito in reševanje. 

Po besedah poveljnika Regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandija Curka so gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Cerknica in Rakek postavili več vodnih zaščitnih pregrad. Zaradi močnega naraščanja vodostaja Cerkniščice je bilo ogroženo vodno zajetje v Cerknici ter nekaj gospodarskih družb na tem območju.
Regijski center za obveščanje Postojna je sicer ob 11.27 sprožil sirene javnega alarmiranja zaradi neposredne nevarnosti poplav na območju Cerknice. Kot so sporočili iz regijskega centra za obveščanje, naj prebivalci takoj zavarujejo imetje, pomagajo sosedom, vozila naj umaknejo na višje ležeča območja, sami naj se umaknejo v višja nadstropja in pazijo na svoja življenja ter ravnajo po navodilih Civilne zaščite in drugih pristojnih služb.
Prostovoljni gasilci so na tem območju tudi v stalni pripravljenosti. Vendar voda že upada.

Štab Civilne zaščite Cerknica in gasilci prosijo ljudi, naj se ne zadržujejo v neposredni bližini Cerkniščice in drugih vodotokov. Vodotoki so zelo močni in nevarni. Ob neprevidnosti obstaja velika nevarnost zdrsa in utopitve, radovedneži pa tudi motijo intervencijo.

RCO / Uredništvo NzN

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja