Obvestilo

Cerkniški gasilci bogatejši za tri moštvena gasilska vozila

V požaru ogromnih razsežnosti, ki divja po Krasu, so se gasilskim enotam iz vse Slovenije pridružili tudi gasilci Gasilske zveze Cerknica. »Ravno tovrstni neljubi dogodki, kot sta bila pred leti tudi žledolom in poplave v Cerknici, so nam v poduk, da vlaganj v zaščito in reševanje nikakor ne gre zanemariti,« je ob podpisu pogodbe za nakup treh moštvenih gasilskih vozil dejal cerkniški župan Marko Rupar in izpostavil pomeni investicij na tem področju.

Občina Cerknica bo iz občinskega proračuna zagotovila sredstva v višini dobrih 106.000 evrov. Vozila bodo gasilskim društvom predana februarja 2023, gasilci pa jih bodo uporabljali za prevoz na izobraževanja in tekmovanja. Kot so se strinjali gostje iz gasilskih društev in predstavniki Gasilske zveze Cerknica, pa si lahko vsi skupaj le želimo, da bi bila čim redkeje uporabljena za prevoz moštev na intervencije.

Dogodku so poleg župana prisostvovali še direktor podjetja ASPC DROBNIČ iz Podskrajnika Tomaž Drobnič, predsednik in poveljnik Gasilske zveze Cerknica Rajko Intihar in Zdravko Novak, predsedniki gasilskih društev iz Cerknice, Begunj in z Rakeka Matjaž Knap, Boštjan Švigelj in Klemen Drole.

Spomnimo, da je v teku tudi projekt izgradnje Doma zaščite in reševanja z medgeneracijskim centrom Rakek. Predsednik GZ Cerknica Rajko Intihar in poveljnik Civilne zaščite Cerknica Matjaž Knap sta se občini in županu zahvalila za zgledno sodelovanje in sledenju potreb gasilskih društev.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja