Obvestilo

Cerkniški gasilci prevzeli novo vozilo

Na dan, kot je bila vremensko nepredvidljiva sobota, smo lahko srečni, da se ne zgodi prometna nesreča, da ne pride do udara strele ali da ne zalije stanovanjskega poslopja, da se lahko tudi gasilci v miru poveselijo na dogodku, kot je bil prevzem novega moštvenega gasilskega vozila PGD Cerknica, še eden izmed mnogih dogodkov v sklopu praznovanja občinskega praznika.

Na Cerkniškem smo že navajeni, da se vsako leto na področju gasilstva dogodi nekaj novega. Tu gre velika zasluga tudi Občini Cerknica, ki je preko javnega razpisa pokrila strošek novega gasilskega vozila v višini 53.584 eur.

Gasilsko vozilo GVM-1 je namenjeno – poleg seveda šoferju, za prevoz 8 gasilcev in osebne opreme. Vozilo je izdelano na podvozju vozila Ford Transit Custom. Dobavilo ga je domače družinsko podjetje ASPC Drobnič d.o.o. iz Podskrajnika, ki je po tipizaciji Gasilske zveze Slovenije izdelalo tudi gasilsko nadgradnjo. Občina Cerknica je enaki vozili kupila tudi za PGD Rakek in PGD Begunje.

Na slovesnosti na parkirišču Trikotnik pred cerkniško osnovno šolo sta najprej spregovorila predsednik PGD Cerknica Matjaž Knap, prejemnik zlatega taborskega znaka – občinskega priznanja tudi za predano delo na področju gasilstva, in cerkniški župan Marko Rupar. Slavnostni govor pa je pripadel marca izvoljenemu novemu predsedniku Gasilske zveze Cerknica Janezu Kovačiču. V imenu podjetja, ki je občini zagotovilo kar tri vozila, se je zahvalil direktor Tomaž Drobnič, cerkniški župnik Milan Kavčnik pa je vozilo po predaji ključev iz rok župana poveljniku društva Alešu Dolesu, vozilo blagoslovil. Mlada violinistka Ana Doles, ki večkrat s kulturnim vložkom izvrstno popestri gasilske dogodke, je odigrala Serenato Enrica Tosellija.

Vesna Telič Kovač, ki je slovesnost povezovala, je gasilcem zaželela, da jim bo vozilo dobro služilo in jim olajšalo delo ob intervencijah, ki naj jih bo čim manj. »Ko pa boste ob nesrečah posredovali, poskrbite najprej za svojo varnost, da se boste z akcij srečno in zdravi vračali k svojim družinam in prijateljem. Vredno je pomagati ljudem, ki pomagajo drugim v tej prelepi dolini. In tu se ne sme varčevati, kajti s takimi pridobitvami se spodbuja mlade, da se vključujejo v gasilske vrste. Usoda se je na cerkniškem in tudi v okolici večkrat poigravala s številnimi naravnimi in drugimi nesrečami. In gasilci ste vedno med prvimi, če ne prvi, ki ob teh nesrečah priskočite na pomoč. Vsem mora biti jasno, da brez gasilcev zaščite in reševanja v Sloveniji ne bi bilo. Ne smemo mimo tega, da je pri delovanju društev tudi druženje zelo pomemben element. Ne samo ob intervencijah in vajah, ampak tudi z druženjem je treba delati z mladimi. Ta način je treba vzdrževati in negovati. Pri tem je pomembna tudi vsaka pridobitev. Iskrene čestitke PGD Cerknica, da ste zbrali energijo za izvedbo projekta, hvala pa seveda Občini Cerknica in županu Marku Ruparju za posluh.«

Vesna Telič Kovač

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja