Obvestilo

Cerkniški osnovnošolci se veselijo novih športnih objektov

V Cerknici so včeraj slovesno odprli obnovljeno nogometno igrišče in tekaško stezo pri cerkniški osnovni šoli. Slovesnost je zaradi slabega vremena potekala v tamkajšnji športni dvorani, pester program pa so pripravili osnovnošolci s svojimi mentorji.

Kot je uvodoma povedal cerkniški župan Marko Rupar, ki se na bližnjih lokalnih volitvah poteguje še za en mandat, so izvajalci opravili kvalitetno delo, obnovljena nogometno igrišče in tekaška steza pa sta predzadnji točki urejanja športnih objektov. Prihodnje leto naj bi namreč uredili še igrišče za odbojko na mivki. Kot je poudaril, želijo mlade spodbuditi k športu, s tem namenom bodo uredili tudi manjša športna parka pri Sv. Vidu in na Bločicah.

Nogometno igrišče je prekrito z umetno travo, tekaška steza pa je opremljena z umetno snovjo, kar pomeni, da bo igrišče omogočalo vadbo tudi v času od pozne jeseni do zgodnje pomladi.

Župan in predstavnik izvajalcev ter ravnateljica so mlade uporabnike igrišča in tekaške steze pozvali k varovanju le-teh, saj bodo le tako dolgo služili namenu.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

 

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

2 komentarja

  1. Kje pa so uredili manjši športni park na Bločicah???

    • Blanka Markovic Kocen

      Spoštovani,

      šlo je za napačen podatek, ki sem ga pravkar popravila. Manjši športni park na Bločicah ima občina namen urediti v bližnji prihodnosti. Prijazen pozdrav.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja