Obvestilo

Cerkniški svetniki v prvi obravnavi potrdili proračun

V proračunu načrtujejo za nekaj več kot 12  milijonov evrov prihodkov in nekaj več kot 4,5 milijona investicijskih odhodkov. 

Cerknica – Glavni očitek nekaterih opozicijskih svetnikov je bil, da občinska uprava ni predvidela investicij, ki ne bi bile izključno infrastrukturno naravnane. Menijo, da občina še vedno premalo vlaga v razvoj gospodarstva in delovnih mest. Župan Marko Rupar je očitek zavrnil in zagotovil, da je cerkniška občina izčrpala vse zakonske možnosti za razbremenitev gospodarstva in v ta namen znižala  komunalni prispevek na najnižji še zakonsko dovoljeni znesek.

Kot je opozoril Aleš Štefančič, svetnik iz stranke Naša Notranjska, iz proračuna tudi ni razvidno, da se bo občina v prihodnjem letu usmerila v pridobivanje Evropskih sredstev. Župan je na te očitke odgovoril, da so projekti večinoma na okoljski postavki, žal pa evropskega denarja za tovrstne projekte v tej finančni perspektivi ni, zato si želi, da bi pristojni morda na pobudo občin spremenili program financiranja. Ob tem pa je poudaril, da se Notranjski regijski park prijavlja na nekatere evropske projekte s področja naravovarstva in turizma.

Besedilo in foto: Maruša Opeka

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja