Obvestilo

Cerkniški vikend v znamenju pustnih norčij

100 tisoč obiskovalcev oz. eden več kot na Ptuju! Tak je bil obisk včerajšnjega pustnega karnevala v Cerknici, seveda, po butalskem števcu. V resnici pa so se v to notranjsko mestece zgrnile množice, željne pristne pustne zabave. No, ta se je na Cerkniškem začela že z debelim četrtkom, 16. februarja, z žaganjem babe in bo trajala vse do 22. februarja, ko bodo pust pokopali in bodo Butalci spet predali oblast županu Marku Ruparju. Zima pa se bo, upajmo, odmajala stran.

Cerkniško pustno pravljico vsako leto obišče več kot 25 000 ljudi, leta 2020, ko so pustovali virtualno in na daljavo, pa si je vsebine ogledalo 40 000 pustnih navdušencev.

Po četrtkovem žaganju babe se je pustna zabava nadaljevala v petek, najprej v Kulturnem domu Cerknica, zatem pa v šotoru pri tamkajšnji osnovni šoli. Nič manj glasno ni bilo v soboto, ko so občinstvo zabavali Koktelsi in Dejan Dogaja Bend. Največja otroška maškarada s coprnicami, Butalci in drugimi gosti je razveselila množice otrok, nepregledne množice pa je pritegnil veliki tradicionalni pustni karneval s priljubljenimi liki, velikimi figurami in gostujočimi maskami, ki mu je sledilo rajanje v središču Butal z Modrijani.

Najstarejša premikajoča pustna ulična predstava na Slovenskem z ognjeno-mokrim koncem, Pokop pusta, pa se bo odvila na pepelnično sredo.

Vse dogajanje v pustni Cerknici je spremljal naš foto reporter Tine Šubic. Ne prezrite imenitne galerije!

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

 

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja