Obvestilo

Černač: poročilo Nadzornega odbora ni verodostojno

Postojnski svetniki so se na maratonski, skoraj peturni seji, med drugim seznanili s poročilom Nadzornega odbora o poslovanju družbe Postojna turizem. Seje niso dokončali, o razvojnem programu in razvojnih usmeritvah občine bodo med drugim razpravljali na naslednji seji, predvidoma že v ponedeljek.

Svetnik Zvonko Černač, SDS, je poročilu očital neverodostojnost, saj le-to ugotavlja, da je podjetje Postojna turizem brezplačno dobilo blagovno znamko Postojnska jama, kar v poslovnem svetu sicer ni praksa. Občina si po mnenju nadzornikov tudi ni zagotovila pravice prenosa v primeru zamenjave koncesionarja, medtem ko Černač meni, da blagovna znamka Postojnska jama obstaja že od nekdaj in bo obstajala tudi v prihodnje ter se zavzema za čimprejšnjo likvidacijo.

Svetniki so med drugim sprejeli tudi sklep o ceni podaljšanega varstva v Vrtcu Postojna, ki bo znašala 7 evrov na uro podaljšanega varstva prek devetih ur za vsakega otroka. Če starši prinesejo potrdilo delodajalca o delovnem času, bodo dodatnega plačila oproščeni.

Sledi podrobnejše poročilo.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja