Obvestilo

Cesta Planina-Unec bo spet normalno prevozna

Izvajalec del obnove ceste Planina-Unec, družba CPK, obvešča, da bo v ponedeljek začel z deli. Uvedena bo popolna zapora, obvoz pa je urejen preko Postojne oziroma Logatca. Obnova ceste bo trajala predvidoma do 17. decembra.

Postojna – Kot smo že poročali, se je obnova cestnega omrežja v naselju Planina začela z izvedbo krožnega križišča na križišču regionalne ceste skozi Planino, od ponedeljka naprej pa se nadaljuje rekonstrukcija ceste do občinske meja z Občino Cerknica v dolžini približno 3,5 kilometra.

Gre za obsežna investicijsko-vzdrževalna nujno potrebna in že dalj časa načrtovana dela, po katerih  bo cesta Planina-Unec spet normalno prevozna in predvsem varna za ves promet. Tudi urejeno krožišče bo dodatno prispevalo k umirjanju in s tem varnosti v cestnem in peš prometu na tem območju. Cesto se bo razširilo, ponovno preplastilo, mostu preko Unice pa se še ne bo popravljalo, ampak budno spremljalo njegovo stanje in po potrebi urejalo. Po napovedih naj bi uredili tudi spodnjo cesto skozi Planino, ki pa jo bodo lahko uporabljali samo domačini.

Vir: Postojna.si

 

Ne spreglejte

V Pivki ustavili pijano voznico in sopotnika

S Policijske uprave Koper sporočajo, da so v ponedeljek ob 23.45 pri Pivki ustavili osebni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja