Obvestilo

Cesta Planina-Unec – varnejša z novim krožiščem

Z izvedbo krožnega križišča na križišču regionalne ceste skozi Planino in ceste Planina-Unec se je pričela rekonstrukcija ceste Planina – občinska meja z Občino Cerknica v dolžini približno 3,5 kilometra.

Gre za obsežna investicijsko vzdrževalna, nujno potrebna in že dalj časa načrtovana dela, po katerih  bo cesta Planina-Unec spet normalno prevozna in predvsem varna za ves promet. Urejeno krožišče bo dodatno prispevalo k umirjanju in s tem varnosti v cestnem in peš prometu na tem območju. S sanacijo ceste do občinske meje se bo pričelo predvidoma v ponedeljek, 17. oktobra, zato vse uporabnike ceste pozivamo k previdnosti in strpnosti.

Poleg tega so bila na širšem območju naselja Liplje že izvedena obsežna vzdrževalna dela na regionalni cesti Liplje-občinska meja z Občino Logatec, ki so obsegala sanacijo več kot kilometer regionalne ceste na območju Občine Postojna. Prav tako so bila od odcepa za Unec na območju Ravbarkomande do Mačkovca izvedena obsežna obnovitvena dela, v okviru katerih je bilo urejeno več kot kilometer ceste.

Vsa dela na cestah, ki so se pričela ta mesec, bodo zaključena v prvi polovici naslednjega leta.

Vir: Postojna.si

 

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja