Obvestilo

Coprniška pramati Uršula letos praznuje 40 let

Letos mineva štiri desetletja, odkar na Cerkniškem tudi uradno, črno na belem, preganjajo zimo. 1975. je bilo namreč ustanovljeno Pustno društvo Cerknica in spočeta Uršula.

Za 40 zacopranih let  si bo, kot pravijo v društvu, omislila veliko zabavo, in sicer 15. februarja, točno okoli 12:32 v Cerknici.

»Jezerko, ščuka, žaba, zmaj, Butalci, coprnica Liza, Martin Krpan, Hribci in še marsikdo drug je že potrdil udeležbo, žal pa Uršula ni ravno vešča upravljanja s sodobno tehnologijo,« so še zapisali na spletnih straneh cerkniškega pustnega društva. Namesto jame na Slivnici si je slavljenka najela kar Cesto 4. maja v Cerknici, da pa bodo zadovoljni vsi, je organizirala še nekaj »before-« in »after-« partijev.

Na pustnem tednu, ki bo potekal med 12. in 18. februarjem, bodo tako na svoj račun ponovno prišli: ljubitelji kulture, plesa, glasbe, zabave, hrane in pijače, maškaranja in pustnih običajev nasploh … Še za ljubitelje Rakeka se bo kaj našlo.

Slavnostna otvoritev pustnih prireditev in prevzem oblasti

Debeli četrtek v Cerknici tradicionalno obeležujejo z norenjem! Ta čas se začenja z Žaganjem babe – slavnostno otvoritvijo pustnih prireditev na odru pred Kulturnim domom v Cerknici, ko množica mask na glavnem trgu pred kulturnim domom pomaga prevzeti Oblast Županu Butalskemu.

Po zasedanju Butalskega deželnega zbora, 13. februarja ob 19.00,  se  bo  v šotoru pred športno dvorano praznovanje nadaljevalo z Modrijani.

Pustna sobota bo, kot vedno, rezervirana za najmlajše.

A prav vsega, seveda, ne smemo izdati, vas pa bomo na portalu Novice z Notranjskem podrobno obveščali.

Vir: Pustno društvo Cerknica

Foto: http://mojpogled.net/pust-2015/

 

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja