Obvestilo

Dan odprtih vrat Kolektorja ATP

Namen Dneva odprtih vrat je družinskim članom zaposlenih, sodelavcem v drugih Kolektorjevih podjetjih, upokojencem in prijateljem predstaviti reorganizacijo podjetja v Kolektorjev kompetenčni center za hibridne komponente in tehnološki preporod, ki ga je Kolektor ATP doživel v zadnjih petih letih.    

Nove tehnologije – ključ za rast

Kolektor ATP razvija standardne procese in tehnologije za proizvodnjo zahtevnih brizganih in hibridnih izdelkov za avtomobilsko industrijo ter tako uspešno nadgrajuje dolgoletne izkušnje s področja brizganja plastičnih mas. Strategija rasti podjetje sili v nenehno osvajanje novih tehnologij na področju preciznega brizganja duroplastov, štancanja in metalizacije, ki jih na visoko avtomatiziranih proizvodnih linijah združujejo v končni izdelek. Glavne vire rasti še naprej vidijo v trendu elektrifikacije in hibridizacije v avtomobilski industriji.

Več kot 90 odstotkov prihodkov realizirajo pri zahtevnih tujih kupcih avtomobilske industrije kot so Bosch, Mahle, Adient, Schaeffler, Grammer, Raicam, Valeo in drugi.

Pričakovana podvojitev prihodkov in stalno zaposlovanje

Na osnovi novih investicij in že osvojenih novih produktih v prihodnjih letih v podjetju pričakujejo podvojitev prihodkov. Uspešna realizacija zahtevnih ciljev bo še naprej temeljila predvsem na visoko usposobljenih in zagnanih sodelavcih, podpori vseh ostali deležnikov in digitalizaciji. V zadnjem letu so zaposlili prek 60 novih sodelavcev in še vedno zaposlujejo. Predvsem zaposlujejo v proizvodnji: kvalificirane proizvodne delavce in nastavljavce, orodjarje in vzdrževalce. Uspešni so tudi pri zaposlovanju inženirskega kadra.

Poslovno leto 2021 je bilo izredno uspešno. Kljub trenutno slabšim razmeram na trgu nadaljujejo z zaposlovanjem novih sodelavcev za nove projekte. »Trdno smo prepričani, da rast prodaje in dodane vrednosti v Kolektorju ATP nista ogroženi,« poudarjajo V Kolektorju.

 Projekt ATP 4.0

Kolektor ATP izvaja projekt ATP 4.0, ki ga sofinancirata EU in MGRT. Realiziranih je bilo veliko investicij v razvoj sodobnega industrijskega okolja 4.0 in krepitev tehnološkega centra za hibridne komponente. Gre za postavitev demonstracijskega fleksibilnega z AI (umetna inteligenca) podprtega industrijskega okolja 4.0 za hibridne komponente.

V sklopu projekta usvajajo sodobne podporne tehnologije, ki olajšujejo delo. Te so digitalni dvojčki, uporaba video navodil, napredno planiranje Qlector Leap, uporaba naprednih metod za spremljanje kakovosti… Razvili so inovativno tehnologijo selektivne metalizacije in jo pripeljali do prototipnega delovanja. Testirali so možnosti uporabe kolaborativnih robotov. Razvijajo model standardne linije GEN2, ki bo omogočala proizvodnjo različnih produktnih skupin. Aktivnosti bodo zaključne do konca leta 2022.

Kolektor ATP/Uredništvo NzN

 

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja