Obvestilo

Dan vsega veselja

V župnijski cerkvi svetega Jurija v Starem trgu pri Ložu bo v nedeljo, 4. januarja, božični koncert MePZ Musica viva Kranj-Primskovo, Te dan vsega veselja, ki ga pripravljata  Zavod Rihtarjeva domačija in župnija Stari trg pri Ložu.

MePZ Musica viva Kranj-.Primskovo se uvršča med pevske zbore z najdaljšo pevsko tradicijo na Gorenjskem, saj bo v sezoni 2015/2016 praznoval že 70. obletnico neprekinjenega delovanja.

V času svojega delovanja so se nekdanji in sedanji člani potepali ter nastopali po vsem svetu in domovini. Lepi spomini na potovanja v Argentino, Združene države Amerike, Nemčijo, na  Nizozemsko, v Avstrijo, Italijo, na Češko, Madžarsko, Hrvaško, v Makedonijo, Srbijo in še kam, bogatijo vse člane in jim dajejo polet za nadaljnje delo.

Mešani pevski zbor Musica viva Kranj – Primskovo vsako leto pripravi recital ob kulturnem prazniku, letni celovečerni koncert in božični koncert. Vsako leto zbor sodeluje tudi na regijskih revijah in tekmovanjih pevskih zborov, vsake dve leti pa se odpravijo na katero izmed pevskih tekmovanj v tujino. Domov se vedno vrnejo z lepimi nagradami, na kar so člani zbora še posebej ponosni.

V zadnjih letih je zbor tekmoval v Pragi, Bratislavi in Veroni. Leta 2014 so se udeležili tekmovanja v češkem Olomoucu, kjer so si prislužili srebrno priznanje. To pa članom zbora daje še večje veselje za nadaljnje delo.

Zbor od leta 2010 uspešno vodi Aleš Gorjanc, ki ga bo skozi repertoar popeljal tudi na  božičnem koncertu.

Foto: musicaviva.si

Ne spreglejte

Čista pitna voda – priložnost regije

Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica, Enota Maričke Žnidaršič, in Društvo dolomitne lutke Stari trg pri Ložu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja