Obvestilo

Dan za spremembe: Izkupiček tokrat mladim

Zadnjo marčevsko soboto je tudi letos po vsej Sloveniji potekal Dan za spremembe, ki ga organizira Slovenska filantropija, zamisel pa je nastala v Logatcu. Letos so s prodajo rabljenih oblačil, igrač in gospodinjskih ter drugih pripomočkov zbrali 1.879 evrov, ki jih bodo namenili mladim, predvidoma za opremo mladinskega prostora v Logatcu, je povedala Tereza Novak, ena od pobudnic Dneva za spremembe. 

Letos so v Slovenski filantropiji pustili povsem proste roke organizatorjem v posameznih krajih. Na voljo imajo ideje in prakse ter podrobna navodila  iz prejšnjih let, dogodek pa lahko krojijo po svoje.

 

Vseslovensko akcijo koordinira  Slovenska filantropija, sicer pa v vsakem kraju katero od društev ali drugih organizacij. V Logatcu, kjer smo obiskali ta tradicionalni, letos že šesti sejem, je to razširjena ekipa tistih, ki so z Dnevom za spremembe začele: Polona Slabe, Vida Ribič, Jana Klavžar in Tereza Novak (na sliki).

 

 

ORGANIZATORKE

Po Vidinih besedah se je Dan za spremembe v Logatcu dobro prijel, občani so ga zelo lepo sprejeli, kar dokazuje tudi dober sobotni obisk, saj je sejem nenazadnje tudi priložnost za druženje.

 

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja