Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Dan za spremembe v regiji – od objemov do dobrodelne tržnice

V okviru Dneva za spremembe, ki ga že osmič koordinira Slovenska filantropija, po Sloveniji poteka več kot 120 prostovoljskih akcij, katerih namen je širjenje pozitivnih sprememb in spodbujanje sodelovanja med različnimi organizacijami in posamezniki. V Logatcu tradicionalna dobrodelna tržnica z dražbo.

Slovenska filantropija s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, spreminjaj tudi ti! že leta nagovarja posameznike, da za en dan postanejo prostovoljci.

Bera aktivnosti in dejavnosti je kot vsako leto raznolika, od delavnic in ustvarjalnic, tečajev in preprostih druženj do zabavnih in ekološko obarvanih dogodkov. Prostovoljci ne pozitivnih sprememb ne širijo le danes, nekatere akcije so se odvile že v marcu.

Na območju Postojne, Cerknice, Loške doline in Ilirske Bistrice danes poteka vseregijska akcija, v kateri prostovoljci na točkah, kjer je navadno veliko ljudi, mimoidočim delijo objeme.

Logatec: z dobrodelno tržnico do sredstev za programe večgeneracijskega centra

V Logatcu, denimo, so danes pripravili tradicionalno dobrodelno tržnico, tokrat pred Hišo sadežev Večgeneracijskim centrom Logatec. »Nova lokacija je še v preizkušanju, ker je ljudje še niso navajeni, Gornji Logatec je nekaterim malce odmaknjen, kljub temu pa je bila tržnica dopoldne dobro obiskana,« je za Novice z Notranjske povedala Saša Musec Čuk, koordinatorka aktivnosti Hiše in organizatorka dobrodelne tržnice. Ta je tudi letos ponujala pester nabor stvari, ki jih doma ne potrebujemo več, so pa še vedno uporabne, oblačil ter obutve. Po besedah Musec Čukove je bilo letos opaziti precej več oblačil za otroke. »Izpostavila bi dražbo, na kateri smo prodali kose oblačil ali potrebščin Vesne Milek, Darje Gajšek, Milojke Kolar Celarc, ministrice za zdravje, ki se je dražbe udeležila.« Zbrani denar bodo uporabili za izvajanje medkulturnih kuharskih in drugih socialno naravnanih programov Hiše sadežev.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Minister Cigler Kralj v Postojni: za sproščanje ukrepov v domovih za starejše je še prezgodaj

Po razširjeni seji regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko, ki se je je udeležil …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja