Obvestilo

Danes novi prihodi migrantov v Slovenijo?

Potem ko je v soboto v Slovenijo prišlo okoli 3000 prebežnikov, je danes pričakovati nove. Iz hrvaškega Čakovca jih bodo predvidoma pripeljali z vlaki na prehod Središče ob Dravi, vstopne točke za avtobuse pa so mejni prehodi Petišovci, Gruškovje pa tudi Obrežje.

Po sporočilih hrvaške vlade je na poti iz Tovarnika v Čakovec že nov vlak prebežnikov, na slovenski policiji pa pravijo, da se s Hrvaško pogovarjajo o tem, da teh ljudi Slovenija ne bo sprejela, dokler ne bodo končali postopkov registracije za tiste, ki so v državo vstopili zvečer. Kdaj bo nov vlak z begunci torej pripeljal v Slovenijo, za zdaj še ne vedo.

Kot je včeraj povedal Boštjan Šefic, državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve, bo Slovenija dnevno sprejela do 2500 migrantov, nove pa šele, ko jih bo določen del odšel v Avstrijo.

V Slovenijo je sicer v soboto vstopilo okoli 3000 ljudi, od tega glavnina zvečer. Migrante po opravljenih postopkih registracije prepeljejo v namestitvene centre, največ v Šentilj pa tudi v Gornjo Radgono. /STA, B. M. K.)

Foto: Blaž Korenč

Ne spreglejte

Prvi teden v septembru tudi v znamenju večje varnosti v železniškem prometu

Na nivojskih prehodih ceste preko železniške proge veljajo posebna prometna pravila, ki bi jih moral …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.