Obvestilo

Danes še zadnjič letos na delu 300 umetnikov z vsega sveta

Dvorišča v vasi Šmarata so se v petek dopoldan spremenila v glasbene in gledališke odre, kjer so v sklopu festivala Plavajoči grad potekali različni koncerti in predstave. Umetniki so se popoldan vrnili h gradu Snežnik in do polnoči se je na prizoriščih festivala odvilo skoraj 40 različnih koncertov, predstav, projekcij in drugih nastopov.

PG-kupolaPG-Glasbeniki

 

Obiskovalci se sproščeno  sprehajajo po parku in ustavljajo tam, kjer najdejo kaj, kar pritegne njihovo pozornost, denimo predavanje v grajskih sobanah, lutkovni nastop ob vodi, streljanje z lokom ali koncert v gozdu. Pred vhodom v grad je postavljena tudi manjša tržnica, kjer lahko najdete mnogo zanimivosti, se okrepčate z dobrotami domačega društva kmečkih žena ali s kakšno odlično palačinko z domačo marmelado, ki vam jo bo spekla kar lutka.

Kljub temu da je v poplavi zanimivih dogodkov kakšnega izpostaviti skoraj krivično, moramo omeniti predstavo Proces Lutkovnega gledališča Maribor in zaključni koncert Etno World Histeria Orcestra, ki sta navdušila najširše občinstvo.  Nastop skoraj 60-članske zasedbe z vsega sveta, ki je zaključil večer na »Cirkuškem jezeru«,  je na noge spravil tudi največje dvomljivce. Tiste, ki jih glasba ni dovolj segrela, so čisto koncu odpeljali še do tabornega ognja, kjer so skupaj z občinstvom improvizirano igrali pozno v noč. Pročelje gradu je s projekcijami slik, ki nastajajo pred našimi očmi, spet obogatila Francis s svojim pomočnikom Dimo iz teatra Libušin.

Sobota je zadnji dan festivala in še imate možnost, da se potopite v čudoviti svet Plavajočega gradu. Od 10. do 15. ure bodo dogodki potekali na dvoriščih v vasi Kozarišče, popoldan po 17.00 uri pa spet po pet dogodkov hkrati na 24 odrih v grajskem parku.

(MiR)

Foto: Mario Žnidaršič, Matija Solce

PG-Urnik

 

Ne spreglejte

Naziv častnega občana Pivke letos Ernestu Margonu

Občina Pivka je včeraj praznovala  svoj praznik v spomin na 9. maj leta 1869, ko …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja