Obvestilo

Darilo podjetja Malalan postojnski bolnišnici

Praznik Občine Postojna, 23. april, so na poseben način obeležili tudi v Bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo Postojna. Razveselili so se donacije, novega službenega vozila, ki bo po 16 letih zamenjal odsluženega. Ob predaji vozila se je direktor Aleksander Merlo zahvalil donatorju, draguljarni Malalan iz Ljubljane.

Malalan: “Ta pomoč je zrno v morje.”

»Radi pomagamo in tako naredimo nekaj koristnega, predvsem pa radi darujemo brez posrednikov,« je ob predaji avtomobila dejal Peter Malalan. Na postojnsko porodnišnico je tudi čustveno navezan, saj so tukaj na svet prišli vsi trije njegovi otroci in tudi vnuk. Vrednost donacije za Malalana ni bistvena, saj, kot pravi, je ta pomoč bolnici le »zrno v morje«.

Odzivna tudi Generali zavarovalnica in Avto Krka

Pri Malalanu so poskrbeli tudi za pobudo Generali Zavarovalnici in podjetju Avto Krka, da brezplačno uredita vse potrebno v zvezi z zavarovanjem in dokumentacijo.  “Prepričal nas je že sam namen,” je zatrdil Sebastjan Sepač iz zavarovalnice Generali. Brez pomisleka pa so se odzvali tudi pri Avto Krki, kjer tudi sicer radi pomagajo mladim družinam. »O tej porodnišnici pa resnično slišimo samo najboljše,« je bolnišnico pohvalila Tatjana Verstovšek.

Donacijo je pozdravil tudi postojnski župan Igor Marentič, prepričan, da je prišla v prave roke. »Postojna ni znana le po Postojnski jami, pač pa tudi po naši porodnišnici,« je znova naglasil sloves naše ustanove.

Z Mateja Jordan, Studio Beseda / Uredništvo NzN

foto: Valter Leban

Ne spreglejte

Cantabile: trije razprodani koncerti v Švici

Simfonični orkester Cantabile se je od 1. – 5. maja 2024 odzval povabilu 110 – …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja