Obvestilo

Darja Rupnik s »pomladno razstavo« v Stekleni galeriji

»Marec sicer ni mesec ljubezni, je pa mesec žensk, saj so  te v minulih dneh praznovale kar dva praznika,«  je ob petkovi otvoritvi razstave slikarke Darje Rupnik v Stekleni galeriji Športne dvorane Logatec uvodoma dejal Janez Ovsec, predsednik Društva likovnikov Logatec, ki je pripravilo razstavo.

Razstava Darje Rupnik-Darja

Po besedah likovne kritičarke Anamarije Stibilj Šajn je Darja Rupnik predvsem ilustratorka, njena dela so pospremila vrsto knjig, začenši s pesnico Anico Perpar, ki jo je leta 2008 kot prva povabila na to umetniško pot.

razstava Darje Rupnik

 

»Na trenutke se zdi, da se avtorica prelevi v botanika, ko se z izjemno natančnostjo loteva rastlinskega sveta, s stihijskimi nanosi pa ustvarja dodatno razpoloženje svojih ilustracij,« je dejala Stibilj Šajnova in spomnila, da je Darja Rupnik po poklicu učiteljica. »Predstavljena dela sicer večinoma spadajo med ilustracije, a kažejo, da je avtorica zrela umetniška osebnost, ki pa še vedno ohranja otroško igrivost.«

Že na prvi pogled resnično »pomladno« razstave, polno barv in ustvarjalne energije, so glasbeno obogatili učenci Glasbene šole Logatec, in sicer mlada saksofonista Jernej Fortuna in Luka Urbančič ob klavirski spremljavi Lare Klun.

Darja Rupnik je za spletni portal Novice z Notranjske pojasnila, kakšen izziv zanjo kot umetnico pomeni razstavljati pred domačim občinstvom:

 

Besedilo in fotografije: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja