Obvestilo

Darko Jorgič in Katarina Stražar – državna namiznoteniška prvaka

Najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgić (Krka), je na državnem prvenstvu za sezono 2020/21 na Rakeku v odlični organizaciji Ping Pong kluba Rakek in NTZS prepričljivo prišel do svojega četrtega naslova. V finalu je bil boljši od Petra Hribarja (Krka). Težje delo do svojega prvega naslova državne prvakinje med posameznicami je imela Katarina Stražar (Mengeš), ki je bila v finalu boljša od Sare Tokić (Letrika). Stražarjeva in Vovkova sta ubranili naslov v ženskih dvojicah, tako kot tudi Jorgić in Hribar v moških dvojicah, v mešanih dvojicah pa sta do naslova prvič prišla Žiga Kristjan Žigon (Inter Diskont) in Tjaša Novak (Kajuh Slovan).

V odsotnosti Denija Kožula, ki zaradi klubskih obveznosti ni mogel braniti lanskoletnega naslova državnega prvaka, in Bojana Tokića, ki že vse od svojega zadnjega naslova na Jesenicah, leta 2015 ne igra na državnih prvenstvih, je bil 23-letni Jorgić prvi in edini favorit za osvojitev prvega mesta in je vlogo favorita na najboljši možni način V konkurenci 66 igralcev tudi upravičil.

Naslov državnega prvaka je osvojil Darko Jorgić, drugi je bil Peter Hribar, tretje mesto pa sta si delila Uroš Slatinšek in Mitja Horvat.

Stražarjeva v tretjem poskusu do prvega naslova

V svojem tretjem finalu je 19-letna Katarina Stražar le prišle do svojega prvega naslova državne prvakinje v posamični konkurenci. Nastopilo je 27 igralk, od najboljših so manjkale branilka naslova Ivana Zera, Ana Tofant, Tamara Pavčnik, Nina Zupančič in že dlje časa poškodovana Alex Galič, najbolj prepričljive igre pa je prikazala Stražarjeva. Izenačen in napet je bil njen polfinalni obračun z Aleksandro Vovk, s katero skupaj igrata tudi v avstrijski ekipi Ossiachersee Bodensdorf. V dvoboju, polnem preobratu, je do zmage prišla v sedmem nizu.

Sedem nizov je za uvrstitev v svoj prvi finale potrebovala tudi 15-letna Sara Tokič. Aktualna slovenska kadetska in mladinska državna prvakinja je nedavno tega osvojila osmo mesto na evropskem kadetskem TOP 10,

V finalnem dvoboju Stražarjeva ni dovolila presenečenja in se je tako veselila naslova državne prvakinje, druga je bila Sara Tokić, tretje mesto pa sta si delili Aleksandra Vovk in Lea Paulin.

NTZS / Uredništvo NzN

Foto: Tine Šubic

 

 

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja