Obvestilo

Dars pripravljen na velike količine snega v kratkem času

Ponekod po Sloveniji bo danes in jutri predvidoma padlo tudi do 80 centimetrov snega, opozarjajo na Darsu, kjer so na obilno pošiljko snega pripravljeni. Na ceste se bodo njihove ekipe odpravile že pred 5. uro zjutraj, največjo konico pričakujejo okoli poldneva in v noči na petek.

V Družbi za avtoceste RS so že v stiku s sosednjimi državami in bodo že ob 5. uri zjutraj začeli z izločanjem tovornih vozil na mejnih prehodih, zatem na počivališčih, do 8. ure pa bodo skušali izločiti tudi druga tovorna vozila, ki bi še bila na avtocestah, je na novinarski konferenci povedal vodja tehnične službe Andrej Sever.

Najbolj naj bi snežilo na mariborskem in novomeškem območju ter v Prekmurju. Po ocenah, ki jih Agencija RS za okolje (Arso) pripravlja za Dars, naj bi skupno na mariborskem, na širšem novomeškem območju in v Prekmurju padlo med 70 in 80 centimetrov snega. Veliko manj padavin pričakujejo na Gorenjskem ali Notranjskem.

Najhuje bo predvidoma okoli polnoči s četrtka na petek in nato proti jutru.

Po Severjevih navedbah bo v četrtek in petek v dveh izmenah na terenu vseh 450 delavcev službe, ki bodo posipali, plužili in pomagali ob drugih izrednih dogodkih na avtocesti z 270 vozili, ukrepi, pa so tokrat usklajeni tudi mednarodno,

Viri: Dars, Arso, STA

Ne spreglejte

Poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov

policisti so na območju celotne Slovenije danes pričeli poostreno nadzirati uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja