Obvestilo

Decembra vnovič »Podjetno v svet podjetništva«

Sredi tedna  je Regionalna razvojna agencija Notranjsko-kraške regije v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije v Postojni vsem zainteresiranim predstavila letošnji tretji poziv za vključitev v operacijo »Podjetno v svet podjetništva 2014«. Gre za skrbno načrtovan projekt, ki je namenjen spodbujanju podjetništva med brezposelnimi z višjo ali visoko stopnjo izobrazbe ter spodbujanju odpiranja novih delovnih mest.

Program že dosega želene cilje, saj se ga je v dvanajstih slovenskih regionalnih razvojnih agencijah do sedaj udeležilo že 490 udeležencev. Med njimi jih je že 65 odstotkov začelo svojo samostojno podjetniško pot, odprlo svoja podjetja ali pa se zaposlilo pri različnih delodajalcih. 85 odstotkov sredstev za financiranje programa  prihaja iz Evropskega socialnega sklada Evropske unije, 15 odstotkov pa z Ministrstva RS za delo, družino in socialne zadeve.

PSP1

 Glede na to, da bo RRA NKR v decembru začela že s peto izvedbo omenjenega programa, gre po zagotovilih mentoric, ki skrbno usmerjajo izbrane udeležence ter jih spodbujajo na poti samostojnosti, za izjemno dobro zasnovane vsebine. V vseh dosedanjih izvedbah so jih namreč nadgrajevali in dopolnjevali ter preoblikovali v izobraževanje, ki resnično doprinese k izjemno kakovostnemu in učinkovitemu usposabljanju udeležencev. Štirimesečni program, v katerega je vsakič vključenih deset bodočih podjetnikov, ponuja usposabljanja s področja podjetništva, financ, spoznavanja tržnih zakonitosti, retorike, organizacije časa, celostne grafične podobe …

Delovno razmerje desetih izbranih kandidatov, ki ga bo z njimi sklenila Regionalna razvojna agencija Notranjsko-kraške regije, bo potekalo predvidoma od 10. decembra 2014 do 9. aprila 2015. Prijave na 5. javni poziv za vključitev udeležencev v operacijo Podjetno v svet podjetništva 2014 potekajo do 6. novembra 2014.  Vse ostale podrobnosti o samem razpisu pa lahko najdete na povezavi: http://www.rra-nkr.si/o-rra/aktualno/razpisi&idn=390.

 

Doris Komen Horvat

Ne spreglejte

zaživela čezmejna borza lokalnih ponudnikov Zeleni kras

Po uspešni izvedbi in veliki odmevnosti 1. Čezmejne borze lokalnih ponudnikov, ki je bila organizirana …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja