Obvestilo

Dela se vse več, pravic pa je vedno manj

Mednarodni praznik dela, 1. maj, so  Logatčani po tradiciji počastili na Medvedjem Brdu, kamor so z vseh koncev občine kljub slabemu vremenu nekaj po poldnevu začeli prihajati pohodniki, medtem ko se je župan Berto Menard, ki zaradi poškodbe noge hodi z berglami, tokrat pripeljal z avtomobilom.  Prvomajsko srečanje, na katerem seveda nista manjkala tradicionalni golaž in pasulj, je namenjeno predvsem druženju občanov, tudi letos pa ga je sofinancirala občina.

kuharji

Do županovega prihoda je bil golaž, ki so ga kuhali že od 9. ure,  nared. Le še »usesti« se je moral, sta povedala kuharja.

Harmonika iz Hotedršice

Skupina občanov je s Hotedršice pripešačila ob spremljavi harmonike.

Godba 2

Za pravo prvomajsko vzdušje pa je poskrbela godba z obvezno himno in nekaj znanimi koračnicami.

Berto-govor

Logaški župan Berto Menard je v svojem nagovoru sedanjo gospodarsko in družbeno situacijo povezal s filmom V šoku režiserja Andreja Košaka in opomnil, da so delavci, neupravičeno, izgubili na pomenu, okrepil pa se je management. »V 21. stoletju mnogi delajo po 12 ur, pravic pa je vse manj,« je opozoril župan. »Delavci, ljudje bomo morali spet postati tovariši in si med seboj pomagati.« Po njegovih besedah je znanje tisto, s katerim si bomo služili kruh.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja