Obvestilo

Dela v Palčju in na Jurščah potekajo v skladu s terminskim planom

V sklopu pogodbe za preplastitev občinskih cest je izvajalec del CPK d.d. iz Kopra pričel z deli tudi v Palčju ter na Jurščah, kar si je na terenu ogledal tudi župan Robert Smrdelj s sodelavci in predstavniki izvajalca.

V Palčju se izvaja preplastitev najbolj dotrajanih odsekov asfalta v središču vasi ter novo asfaltiranje pred novimi garažami gasilskega doma. Asfaltiranje je predvideno konec tega tedna.

»V Palčju smo letos uredili tudi otroško igrišče v neposredni bližini stare šole, postavili smo kovinsko varovalno ograjo ob balinišču,« pojasnjujejo na pivški občinski upravi. »Na Jurščah pa se izvajajo razširitev in preplastitev obstoječe zgornje ceste ter krpanje asfalta na glavni cesti skozi Juršče.«

Na kulturnem domu na Jurščah so letos zamenjali najbolj dotrajano obstoječe stavbno pohištvo, izdelana je bila nova betonska rampa z ograjo, s čimer je omogočen dostop v objekt gibalno oviranim. V kulturnem domu pa so obnovili tudi oder za nastopajoče v osrednjem prostoru v kulturnem domu.

Skupna vrednost vseh naštetih del znaša 90.000 evrov. Župan in sodelavci pa so si v obeh vaseh ogledali še odseke cest v obeh vaseh, ki jih bo treba obnoviti v drugi fazi.

Občinska uprava/NzN

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja