Obvestilo

Delamaris iz Izole v Pivko

Na Kalu pri Pivki so slavnostno odprli nov objekt za predelavo rib in proizvodnjo ribjih izdelkov, kjer se bo v sodobnih in tehnološko naprednih proizvodnih prostorih nadaljevala Delamarisova tradicija. Novi objekt omogoča širitev proizvodnih zmogljivosti in programov, kar predstavlja odlično izhodišče za širitev prodaje na obstoječih in novih trgih. Za 6,4 milijona evrov vredno investicijo so v Delamarisu Kal pridobili 60 odstotkov nepovratnih finančnih sredstev iz evropskega programa ribištva. Slovesnega odprtja objekta, s katerim so med drugim zaznamovali tudi 135-letno tradicijo pridelave rib in ribjih izdelkov v Sloveniji, katere ključni del je Delamaris, se je udeležil tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan.

Gradnja 7.200 kvadratnih metrov velikih proizvodnih in skladiščnih površin je potekala skladno z visokimi standardi za predelavo rib in proizvodnjo ribjih izdelkov, vključuje pa tudi vse okoljske in trajnostne vidike gradnje, s čimer bodo na Kalu znatno zmanjšali stroške obratovanja in vzdrževanja zgradbe.

delamaris Kal-stavba

Delamarisov program pomeni dopolnitev že obstoječega programa izdelkov Pivke in možnost uresničevanja sinergij med obema družbama, so prepričani v vodstvu Pivke Perutninarstvo.

Delamarisove izdelke cenijo povsod v srednji Evropi, najmočnejši trgi pa so poleg Slovenije še Avstrija, Hrvaška in BiH. Kot je na odprtju novega obrata poudaril predsednik uprave Pivke Perutninarstvo Janez Rebec, že sama blagovna znamka Delamaris dobro deluje v vseh jezikih, kar je odlična popotnica za širitev na tuje trge.

Delamaris je sicer trden gradnik skupine Pivka, ki je v zadnjih desetih letih svoje prihodke več kot podvojila in se bodo letos približali 50 milijonom evrov.

  1. M. K.

Foto: arhiv PP

Ne spreglejte

V Pivki bo zaživela fizioterapija

Župan Občine Pivka Robert Smrdelj in predstavnik izvajalca Stanovanjska d.o.o. Nedeljko Dolgan sta včeraj podpisala …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja