Obvestilo

Delovati je začela informacijska točna Europe Direct Primorsko-notranjske regije

V prvi polovici leta 2015 je z delovanjem v regiji pričela Informacijska točka Europe Direct Primorsko-notranjske regije. Omenjena točka je del informacijske mreže Europe Direct, ki jo sestavljajo  informacijske točke Europe Direct po celotni Evropi. V prvi vrsti so točke namenjene obveščanju državljanov o zadevah Evropske unije.

Na informacijski točki Europe Direct Primorsko-notranjske regije so na voljo splošne informacije o EU, odgovore na vprašanja glede pravic državljanov  v EU, informacije o črpanju sredstev in možnosti udeležbe na lokalnih informacijskih EU dogodkih. »Smo v pomoč Evropski komisiji: posredujemo ji povratne informacije, sodelujemo z drugimi informacijskimi viri in z lokalnimi dejavnostmi pomagamo predstavništvu Komisije pri spodbujanju medsebojne komunikacije med evropskimi institucijami in državljani,« sporočajo z RRA Zeleni kras.  »Prepoznavnost točke bomo v lokalni/regionalni skupnosti zagotavljali z organizacijo raznih dogodkov, konferenc, okroglih miz in s poročanjem o aktualnih EU temah preko spletne strani www.rra-nkr.si in facebook omrežja https://www.facebook.com/Europe.Direct.Primorsko.notranjske.regije, prisotni pa smo tudi v ostalih regijskih in lokalnih medijih.«

Teden Evrope, 4. – 9.  maj

Informacijska točka Europe Direct Primorsko-notranjske regije v sodelovanju z RRA Zeleni kras ter ostalimi deležniki v regiji organizira v Tednu Evrope, med 4. in 9. majem, več dogodkov. Poudarek tedna bo na hrani, ki nas vse bolj povezuje tako na lokalni kot globalni ravni.

V omenjenem tednu bodo tako skupaj s knjižnicami v regiji pripravili kulinarično-knjižne kotičke, kjer se bodo obiskovalci lahko seznanili z raznovrstnostjo in bogastvom evropske kuhinje. Na OŠ Miroslava Vilharja pripravljajo v sredo, 6. maja, delavnico v izvedbi Pravične trgovine 3 MUHE. Njena vsebina se bo nanašala na pravično trgovino s čokolado, zaobjeta bosta tudi odgovorno in ozaveščeno nakupovanje ter trošenje.

Naslednjega dne, v četrtek, 7. maja, bodo v popoldanskih urah na GZS, OZ Postojna, izvedli delavnico Priložnosti za podjetnike v turizmu v Evropski uniji in nova marketinška znanja.

V četrtek, 7. maja, bo potekal dan odprtih vrat Informacijske točke Europe Direct Primorsko-notranjske regije v prostorih pivške knjižnice Bena Zupančiča. Obiskovalcem bodo predstavili svoje aktivnosti, jih obveščali o aktualnih EU razpisih, politikah in ukrepih. Najmlajšim obiskovalcem bodo zastavili vprašanja o značilnih evropskih jedeh in jih ob pravilnih odgovorih tudi nagradili.

RRA Zeleni kras načrtuje aktivnosti tudi v drugi polovici maja. Skupaj z ZRSZ, Uradom za delo Postojna in Občino Postojna bodo na Uradu za delo organizirali  predstavitev programov mobilnosti in EURES-a (omrežje javnih služb za zaposlovanje in njihovih nacionalnih partnerjev iz držav članic EU) ter programa Erasmus za mlade podjetnike.

Tadeja Pecman Penko

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja