Obvestilo

Delovati je začela informacijska točna Europe Direct Primorsko-notranjske regije

V prvi polovici leta 2015 je z delovanjem v regiji pričela Informacijska točka Europe Direct Primorsko-notranjske regije. Omenjena točka je del informacijske mreže Europe Direct, ki jo sestavljajo  informacijske točke Europe Direct po celotni Evropi. V prvi vrsti so točke namenjene obveščanju državljanov o zadevah Evropske unije.

Na informacijski točki Europe Direct Primorsko-notranjske regije so na voljo splošne informacije o EU, odgovore na vprašanja glede pravic državljanov  v EU, informacije o črpanju sredstev in možnosti udeležbe na lokalnih informacijskih EU dogodkih. »Smo v pomoč Evropski komisiji: posredujemo ji povratne informacije, sodelujemo z drugimi informacijskimi viri in z lokalnimi dejavnostmi pomagamo predstavništvu Komisije pri spodbujanju medsebojne komunikacije med evropskimi institucijami in državljani,« sporočajo z RRA Zeleni kras.  »Prepoznavnost točke bomo v lokalni/regionalni skupnosti zagotavljali z organizacijo raznih dogodkov, konferenc, okroglih miz in s poročanjem o aktualnih EU temah preko spletne strani www.rra-nkr.si in facebook omrežja https://www.facebook.com/Europe.Direct.Primorsko.notranjske.regije, prisotni pa smo tudi v ostalih regijskih in lokalnih medijih.«

Teden Evrope, 4. – 9.  maj

Informacijska točka Europe Direct Primorsko-notranjske regije v sodelovanju z RRA Zeleni kras ter ostalimi deležniki v regiji organizira v Tednu Evrope, med 4. in 9. majem, več dogodkov. Poudarek tedna bo na hrani, ki nas vse bolj povezuje tako na lokalni kot globalni ravni.

V omenjenem tednu bodo tako skupaj s knjižnicami v regiji pripravili kulinarično-knjižne kotičke, kjer se bodo obiskovalci lahko seznanili z raznovrstnostjo in bogastvom evropske kuhinje. Na OŠ Miroslava Vilharja pripravljajo v sredo, 6. maja, delavnico v izvedbi Pravične trgovine 3 MUHE. Njena vsebina se bo nanašala na pravično trgovino s čokolado, zaobjeta bosta tudi odgovorno in ozaveščeno nakupovanje ter trošenje.

Naslednjega dne, v četrtek, 7. maja, bodo v popoldanskih urah na GZS, OZ Postojna, izvedli delavnico Priložnosti za podjetnike v turizmu v Evropski uniji in nova marketinška znanja.

V četrtek, 7. maja, bo potekal dan odprtih vrat Informacijske točke Europe Direct Primorsko-notranjske regije v prostorih pivške knjižnice Bena Zupančiča. Obiskovalcem bodo predstavili svoje aktivnosti, jih obveščali o aktualnih EU razpisih, politikah in ukrepih. Najmlajšim obiskovalcem bodo zastavili vprašanja o značilnih evropskih jedeh in jih ob pravilnih odgovorih tudi nagradili.

RRA Zeleni kras načrtuje aktivnosti tudi v drugi polovici maja. Skupaj z ZRSZ, Uradom za delo Postojna in Občino Postojna bodo na Uradu za delo organizirali  predstavitev programov mobilnosti in EURES-a (omrežje javnih služb za zaposlovanje in njihovih nacionalnih partnerjev iz držav članic EU) ter programa Erasmus za mlade podjetnike.

Tadeja Pecman Penko

Ne spreglejte

Matički v roke Loškemu odru Škofja Loka in Šentjakobskemu gledališču

V soboto zvečer se je s podelitvijo posebnih priznanj in matičkov zaključilo 61. Linhartovo srečanje v Kulturnem …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja