Obvestilo

Desetletje Baletnega društva Postojna

Postojna – Deset let, več kot sto nastopajočih in dva čudovita plesna večera. Tako bi lahko strnili letošnji zaključek Baletnega društva Postojna, ki je 4. in 5. junija v Kulturnem domu Postojna postregel z izvrstno izpeljano baletno predstavo Deset let v čudežni deželi baleta ali kako je Alica šla po svoje.

Male in velike baletke in baletnik iz Postojne, Cerknice in Logatca so na odru pričarali pravljično in čudežno deželo z deklico Alico, belim zajcem, srčno kraljico in drugimi njenimi prebivalci.

Balet1

Vsebina dobro poznane otroške pravljice se je domiselno odvijala pred očmi gledalcev, ki so oba večera dodobra napolnili dvorano kulturnega doma. Zanimive in lahkotne plesne koreografije so dopolnjevali dovršena scenografija, premišljena uporaba luči in glasbe ter čudoviti kostumi, ki so z barvo in dodatki nakazovali vlogo in karakter lika. Vsaka od več kot dvajset plesnih točk je bila prava paša za oči in zaslužila bi si spontan aplavz, a občinstvo je naučeno počakalo do konca. Takrat pa starši, dedki, babice, prijatelji in drugi niso skoparili z jakostjo in dolžino aplavza. Pospremil je priklone, predstavitve skupin učencev, učiteljic in ustvarjalcev plesne produkcije in odzvanjal še dolgo potem, ko se je glavna zavesa zaprla.

Balet4

Sledili so objemi in vzkliki med zadovoljnimi nastopajočimi in njihovimi najbližjimi, čestitke in pohvale vestnemu vodstvu Baletnega društva Postojna in skupne srčne želje na nadaljnjih deset let in še več.

Besedilo in foto: Maja Batagelj

Balet5Balet2

Ne spreglejte

V Pivki ustavili pijano voznico in sopotnika

S Policijske uprave Koper sporočajo, da so v ponedeljek ob 23.45 pri Pivki ustavili osebni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja