Obvestilo

Dijaki viške gimnazije nasmejali Logatčane

Na odru Narodnega doma Logatec so s predstavo Josepha Kesselringa Arzenik in stare čipke sinoči nastopili dijaki Gimnazije Vič iz Ljubljane, med njimi tudi mladi Logatčank Nina Zidarič, in Nika Rupnik, ki sta odigrali dve  izmed glavnih vlog.

Člani dramskega krožka so z omejeno predstavo gostovali že na več prizoriščih po Sloveniji, uro in pol dolgo predstavo pa so naštudirali do potankosti in bi se kaj lahko primerjali s kako povsem profesionalno zasedbo. Preseneča, s kakšnim veseljem so mladi zavzeli oder in svojo energijo delili tudi s publiko, ki si je predstavo ogledala v lepem številu.

Komedija, ki jo je avtor napisal že leta 1939, je bila na Broadwayu v času 2. svetovne vojne velika uspešnica. V duhoviti komediji, polni situacijske, besedne in karakterne omike, so mladi igralci odlično izpostavili klasični komedijski zaplet: nasprotje med resnico in videzom. V glavnih vlogah so se predstavili Erik Contreras Mencinger kot Mortimer Brewster, Nina Zidarič kot Abby in Nika Rupnik kot Marta Brewster. Jonathana Brewsterja je slikovito uprizoril Tim Vivoda, dr. Hermana insteina Nik Klobasa, v vlogah Teddyja Elaine, dr. Whiterrspoona, stražnika O’Hare, poročnice in dveh stražnic pa so nastopili še Rok Zajc, Tinkara Stonič, Ian Kesar, Maj Priveršek, Soraja Sekavčnik, Eva Brank, Magdalena Radovanovič in Vid Šketa. Prepričljiva kostumografija je delo Ariane Butina, scenografija Delvina Fliska. Za tehnično podporo sta poskrbela Nejc Jager in Žan Pušenjak, za izdelavo scene Franc Jurčič. Komedijo je režiral Jakob Mišič Jančar, mentorica mladih igralcev, ki jim gredo vse čestitke, pa Alenka Ocvirk Zelič.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja