Obvestilo

Diplomantom Višje strokovne šole Postojna se ni bati za službe

V Šolskem centru Postojna bodo v četrtek, 14. aprila 2016, že desetič slavnostno podelili diplome 39-im študentom Višje strokovne šole Postojna, ki so uspešno zaključili dveletni študij in si pridobili višjo strokovno izobrazbo, in sicer desetim diplomantom programa poslovni sekretar, dvajsetim inženirjem strojništva ter devetim inženirjem gozdarstva in lovstva.

Na Višji strokovni šoli Postojna, ki deluje že trinajsto leto, je do danes diplomiralo 526 študentov. V študijskem letu 2015/2016 je na višjo šolo vpisanih 340 rednih in izrednih študentov.

Aktivnosti v  preteklem letu in cilji za prihodnost

Višji strokovni šola Postojna so na 25. Tehniškem posvetovanju vzdrževalcev Slovenije ponovno podelili zlato priznanje in jo izbrali za najboljšo izobraževalno inštitucijo s področja vzdrževanja v letu 2015 v kategoriji višjih šol. Trije študenti programa strojništvo so sodelovali na Natečaju za najboljšo diplomsko nalogo s področja vzdrževanja in osvojili prvo, peto in osmo mesto. V kategoriji projektnih nalog je šola osvojila 1. mesto. V preteklem letu se je šola uspešno predstavila na mednarodnem sejmu Formatool  v Celju, kjer so predstavili trenutne inovacije in končne izdelke študentov in diplomantov, ki so se želeli tako s svojim delom predstaviti širši javnosti.

Izobraževalni center sodobnih tehnologij

Glede na to, da je orodjarska panoga v Primorsko-notranjski regiji ena ključnih gospodarskih disciplin, ki se zelo hitro razvija in je največji ponudnik zaposlitev v regiji, potreba po dobro izobraženih kadrih pa čedalje večja, so na Šolskem centru Postojna pripravili projekt izgradnje Izobraževalnega centra sodobnih tehnologij, ki bi z novo opremo in investicijo v prostor zagotovil dvig strokovnega znanja dijakov in študentov višje strokovne šole ter že zaposlenih na področju orodjarstva, CNC tehnologij ter avtomatizacije in robotike.

 Vpis po pričakovanjih

Vpis na vseh treh programih je po zaključenem 1. prijavnem roku v skladu s pričakovanji. Na 60 vpisnih mest je za redni študij prijavljenih 57 strojnikov, 22 je prijav za program gozdarstvo in lovstvo ter 11 prijav za program poslovni sekretar. Ker se nekateri prijavljeni kandidati kasneje premislijo ali ne opravijo poklicne mature  ter se ne vpišejo, pričakujejo v jeseni tudi še nekaj dodatnih prostih mest. Za izredni študij se kandidati praviloma odločajo v jesenskih rokih. Kandidati za vpis v višje strokovne šole se  lahko na prosta mesta lahko prijavijo v 2. prijavnem roku od 29. avgusta do 2. septembra 2016.

 Foto: arhiv šole

 

 

 

 

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja