Obvestilo

Dnevi znanosti v Tehniškem muzeju Slovenije

Bistra – V Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki danes odpirajo 4. dneve meroslovja, v soboto, 9. aprila, predstavljajo ročno izdelavo  aromaterapevtskih pripravkov za obraz in telo, v nedeljo pa vabijo na dan inovatorjev.

Na dnevih meroslovja bodo učenci z delavnicami in primeri iz prakse spoznavali svet merjenj in meroslovja, ki je poln zanimivosti, ugank in presenečenj. Osvojeno znanje s področja matematike, fizike, kemije in naravoslovja bodo nadgradili ter razširili na zanimiv način preko slikovnih predavanj, prikazov in merjenj.

Predstavitev ročne izdelave aromaterapevtskih pripravkov za obraz in telo, omogoča premišljen izbor naravnih sestavin in prilagoditev le-teh tipu naše kože, je novost v ponudbi TMS. Na dveurni delavnici boste prejeli bogato znanje o izdelovanju aromaterapevtskih pripravkov in sami izdelali vrhunske vlažilne kreme za obraz, roke in telo.

V nedeljo pa si boste v TMS lahko ogledali zelo zanimive in aktualne izume, ki vam jih bodo predstavili člani inovatorskega centra Aktivni slovenski inovatorji (ASI).

Predsednik sveta ASI dr. Tone Češnovar bo uvodoma predstavil najnovejše spodbude za izumitelje in podjetnike v okviru Evropske unije, v nadaljevanju pa si bo mogoče ogledati razstavo aktualnih slovenskih izumov, med drugimi večnamenski priključek za delovne stroje Eda Karničnika, pas za razbremenjevanje hrbtenice »EASEBelt« Srečka Pisnika, masažno napravo »Clickywood« Maje in Mihaela Rajteriča, zložljivi stol podjetij Petrič d.o.o. in Gigodesign d.o.o. ter »Memomatiko«, didaktični pripomoček za krepitev spomina in osvajanje učne snovi Pie Aline Likar in prof. dr. Boruta Likarja. Pia Alina Likar je stara komaj 8 let in ena najmlajših inovatork v Sloveniji, ki je pridobila patent. Prireditev si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice.

Foto: arhiv TMS

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja