Obvestilo

Dnevni center v Logatcu odprl vrata

Nova stavba v neposredni bližini doma starejših v Logatcu, kjer so včeraj odprli Dnevni center, predstavlja pomembno pridobitev za starostnike v občini in bližnji okolici. Marsikdo bo tako kljub svojim težavam v starosti lahko ostal na svojem domu, del dneva pa preživljal v prijetnem druženju v centru.

»V letu 2018 smo začeli iskati možnosti širitve dnevnega varstva, kajti potrebe okolja so že opozarjale na nove potrebe starostnikov,« je povedala direktorica Doma starejših Logatec Helena Primc Kalan in poudarila, da sta tako svet zavoda kot občina podprla njihove  ideje in se aktivno vključila v iskanje možnosti za dosego cilja. »Pri tem nam je ves čas z razumevanjem in s konkretno podporo ob strani stala Občina Logatec z županom Bertom Menardom.« Slednji je v svojem nagovoru med drugim poudaril, da bo treba center napolniti, saj je to obveza do tistih, ki so ga pomagali financirati.

Kot je dodala Helena Primc Kalan, so s pomočjo lokalne skupnosti veliko ovir premagali že ob prijavi na razpis Ministrstva RS za delo, družino in socialne zadeve za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo, namenjeno izvajanju dnevnih oblik varstva za starejše. »Zaključen projekt izgradnje je v višini 1.600.000 EUR. Na razpisu nam je uspelo pridobiti dobrih 143.000 EUR iz proračuna  RS in 574.000 EUR EU sredstev za regionalni razvoj, razliko 900.000 EUR smo zagotovili iz privarčevanih sredstev DS Logatec.«

Potrebe po dnevnem varstvu v Logatcu in okolici so velike, zato se tako direktorica kot župan nadejata, da se bodo starostniki s podporo družin v velikem številu odločali za to obliko institucionalnega varstva.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja