Obvestilo

Do 28. maja je dogajanje v Pivki začinjeno z Medenim tednom

Medeni teden v Pivki, ki se je začel 22. maja in bo trajal do 28. maja, prinaša številne zanimive dogodke in aktivnosti v sodelovanju z Centrom o velikih zvereh Dina Pivka, Čebelarskim društvom Pivka, Parkom Pivška presihajoča jezera in drugimi partnerji. Osrednji dogodek prvega dne je bilo odprtje razstave “Bodi čebela / Be a bee” umetnice Polonce Lovšin.
Razstava, ki je na ogled v Krpanovem domu, prikazuje pomen čebel za naše okolje ter opozarja na nujnost njihovega ohranjanja. Finančno jo je omogočil projekt ReNature, sofinanciran s sredstvi Finančnega mehanizma EGP 2014-2021 s strani Islandije, Lihtenštajna in Norveške.
Na otvoritveni slovesnosti so spregovorili podžupanja Občine Pivka, Majda Godina, in direktorica Zavoda za turizem Pivka, Jana Gržinič, ki sta izpostavili bogato čebelarsko tradicijo v Pivki ter pomen čebelarstva za slovensko kulturo in dediščino. Prisotne je nagovorila tudi Helena Šneberger Mandelj (na fotografiji Predsednik-Cebelarskega-drustva-Pivka-v-pogovoru-s-Heleno-Sneberger-Mandelj) iz Centra o velikih zvereh Dina Pivka in Franko Dolgan, predsednik Čebelarskega društva Pivka.
Poleg razstave so obiskovalci lahko uživali v kulturnem programu, ki so ga pripravili otroci iz skupine Gumbki iz Vrtca Pivka. Na ogled je tudi razstava izdelkov otrok na temo čebel. Ob zaključku slovesnosti je zbrane pozdravila Tadeja Vidmar, medena kraljica, in izrazila navdušenje nad čebelarstvom na Pivškem ter organizacijo Medenega tedna.
Vabljeni v medeno zgodbo
Obiskovalce Medenega tedna vabijo, da si ogledajo tudi paviljon Medena zgodba, ki na inovativen način prikazuje svet čebel, čebelarstva in medenih izdelkov ter ponuja pravo medeno doživetje s sodobno video in zvočno tehniko.
Vsi ljubitelji čebel in kulturnega dogajanja so vabljeni, da se pridružijo Medenemu tednu v Pivki in uživajo v edinstvenem doživetju.

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja