Obvestilo

Do letošnje jeseni bo na novo zaživelo balinišče v Dolnji Košani

Župan občine Pivka Robert Smrdelj ter Nedeljko Dolgan, direktor izbranega izvajalca del Stanovanjska d.o.o., sta v prisotnosti predstavnikov balinarskih klubov Košana in Videm Košana podpisala pogodbo o ureditvi balinišča v Dolnji Košani. Gre za tehnološko posodobitev z utrditvijo terena s pasovnimi temelji ter pokritjem zunanjih površin štiristeznega balinišča v Dolnji Košani v vrednosti 194.000 evrov. Občina Pivka je za naložbo zagotovila lastna sredstva ter sredstva Fundacije za šport. 

Igrišče je bilo zgrajeno v letih 1988 -1991 na nasutem terenu. Po dvajsetih letih uporabe se je začelo posedati in nastale so poškodbe na balinarskih stezah. Obstoječa ureditev štiristeznega balinišča ne ustreza več standardom za tekmovanja, še posebej ne na najvišji ravni, v Superligi, kar je Balinarska zveza Slovenije že opozorila klub.

Pri ureditvi balinišča bodo najprej utrdili teren z novimi pasovnimi temelji, nato ga na novo utrdili ter igrišče pokrili s kovinskim nadstreškom ter pločevinasto streho. Nadstrešek bo pokril obstoječe igralne površine, na severni strani bo podaljšan za 6,5 metra. Tlorisni gabariti nadstrešnice so 35,9 m × 17,9 m. Streha nadstreška bo simetrična dvokapnica s trapezno pločevino naklona sedem odstotkov. Nadkrito površino bodo opremili z razsvetljavo igralnih površin ter vodovodno napeljavo za močenje igralnih površin. Dela bodo stekla do sredine avgusta, zaključek del je predviden konec oktobra.

Fotografije: Blaž Lenček

 

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja